pundi x blok
Pundi X, akıllı telefonu BOB’un ilk tam Blockchain destekli cihaz olduğunu söyledi

Pundi X, akıllı telefonu BOB’un ilk tam Blockchain destekli cihaz olduğunu söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz çevrimdışı kripto para satış ağı girişimi Pundi X, 10 Eylül’de BT odaklı haber portalı CIOL’un Berlin’deki IFA fuarında Blok (BOB) Blockchain akıllı telefonunu tanıttı.

Pundi X, BOB’un, şirketin blok zinciri olan Function X Blockchain ekosisteminde her veri bitinin gerçekleştirileceği ilk akıllı telefon olduğunu iddia ediyor.

Gizlilik koruması için merkezi olmayan bir ekosistem

Sonuç olarak, hiçbir merkezi servis sağlayıcı, kullanıcıların verilerine erişemez. Pundi X kurucu ortağı ve CEO’su Zaç Cheah gelişim üzerine şu yorumu yaptı:

BOB, paylaşılan her verinin sahibinin kontrolünde olduğu tamamen merkezsiz bir ağ olan Blockchain Internet’i oluşturma misyonumuzda büyük bir adım atıyor.

Kullanıcılar ayrıca, cihazı Blockchain modu ve Android modu arasında değiştirebiliyor. Android modunda, cihaz geleneksel bir Android tabanlı mobil cihaz gibi çalışıyor.

Öte yandan, Blockchain modunda, cihaz şirketin açık kaynaklı f(x) işletim sisteminde (OS) çalışıyor. Bu işletim sistemi iddiaya göre cihazın tüm işlemlerini merkezden uzaklaştırarak kullanıcıların verilerini kontrol etmelerini sağlıyor. Cheah sözlerine şöyle devam etti:

BOB, herkesin kendi verileri üzerinde kontrol sahibi olduğu ve her şeyin değişmezlik ve şeffaflık beklentileriyle yürütüldüğü, tamamen blok zincir teknolojisi ile desteklenmiş bir dünyaya gizlice bakıyor.

Yenilikçi bir tasarım

Ayrıca, akıllı telefonun Google’ın iptal edilen Project Ara avuç içi cihazını hatırlatan modüler bir tasarım da içerdiği bildiriliyor. Böyle bir sistem, kullanıcıların cihazın fiziksel bileşenlerini değiştirmesini ve yükseltmesini sağlıyor.

Pundi X’in Kickstarter’da bir kitlesel fonlama kampanyası başlattığı ve ilk partide satılması planlanan 5.000 cihazın fiyatı, 599 dolar olarak belirlendi.

Pundi X ‘in BOB’u İlk Blockchain akıllı telefonu değil

BOB, blok zincir teknolojisi ve kripto paralar için daha kullanıcı dostu erişim sağlayan ilk telefon geliştirme girişimi değil.

Güney Koreli elektronik devi LG, Samsung’un Klaytn Blockchain akıllı telefonuna rakip olmak için Blockchain geliştiricileriyle birlikte çalışıyor.

Yine bu haftanın başlarında, dünyanın ilk blok zincir özellikli akıllı telefonu iddiasıyla geçen yıl piyasaya sürülen Finney’in yakında Bangladeş’te satışa sunulacağı bildirildi.

Son olarak, Tayvanlı tüketici elektroniği devi HTC, 2019 yılının sonundan önce blok zincir merkezli akıllı telefonunun ikinci nesil modelini piyasaya sürmeyi planladığını da açıkladı. Mart ayında şirket, Bitcoin tam düğüm yeteneklerini bir akıllı telefona dahil etmeyi planladığını da duyurdu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin