SEC, ProShares ETF'yi reddetti.
SEC, ProShares ETF'yi reddetti.

SEC’den kötü haber: ProShares ETF reddedildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC bir kez daha bir Bitcoin ETF’yi reddettiğini duyurdu. Sıradaki kurban, ProShares oldu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bugün sırasıyla Direxion ve ProShares Bitcoin ETF’lerini ve önerilen kural değişikliklerini reddeden iki duyuru yayımladı.

Önlem yetersizliği, birincil neden olarak sunuldu

Değişikliklerin reddedilmesine ilişkin sunulan birincil neden olarak, bu pazarlarda hileli veya manipüle edici uygulamaların önlenmesini sağlamak için hiçbir yol sağlanmaması gösterildi.

SEC, Winklevoss ETF’yi reddetmesine benzer şekilde, Bitcoin pazarlarının sahtekarlığı ve manipülasyonuyla ilgili endişelerini dile getirdi. ProShares başvurusunu yapan NYSE Arca’nın, hileli ve manipülatif eylem ve uygulamaları önlemek için ulusal bir menkul kıymetler borsası kurallarının tasarlanması gereğini yerine getirmediğini söyledi.

ProShares reddi piyasalarda yönü aşağı çevirebilir

Tüm bunların yanı sıra borsa, Bitcoin vadeli işlem piyasalarının önemli büyüklükteki pazarlar olduğunu gösteren hiçbir kanıt sunmadı. Bu kararın piyasalarda yönü aşağı yönde değiştireceği düşünülüyor.

SEC ret bildiriminde, Bitcoin veya Blockchain teknolojisinin bir inovasyon veya yatırım olarak değere sahip olup olmadığının bir değerlendirmesine dayanmadığını vurguladı.

Henüz bir kripto para tabanlı ETF’yi onaylamamış olan SEC, VanEck ETF ile ilgili kararını 30 Eylül’e kadar ertelediğini duyurmuştu.

cnbc

 

Çin kripto paraların potansiyelinden korkuyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin