featured

Popüler kripto analistinden XRP uyarısı: Düzeltme 0,5 doların altına kadar devam edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), Bitcoin ETF heyecandan ve piyasadaki genel olumsuz hissiyattan en çok etkilenen token’lardan bir tanesi oldu. Gözde altcoin’in fiyatı son zamanlarda önemli kayıplar yaşayarak grafiklerini kırmızıya boyadı. Yaşanan aşağı yönlü hareketler sonucunda fiyat 0,60 dolarda bulunan destek noktasının atlına kadar geriledi.

Bu negatif fiyat hareketine yanıt olarak kripto analistleri önümüzdeki günlerde XRP fiyatındaki düşüşün devam edeceğini düşünüyor. Önde gelen kripto para analisti Alan Santana, 12 Ocak’taki TradingView gönderisinde son fiyat hareketlerine ve teknik göstergelere dayanarak XRP’nin “çok güçlü bir düzeltme” geçireceğini öngörerek yatırımcıların buna hazırlanmaları gerektiğine dikkat çekti.

Analist bu fikre ulaşırken çeşitli teknik analizlerini de paylaştı. Örneğin, 11 Ocak tarihinde XRP fiyatının kısa süreliğine 0,6054 dolar seviyesini aştığını ancak sonunda bu seviyenin altında bir kapanış yaptığı söylerken, 50 MA seviyesinin hemen altında bulunan kritik bir ret noktasının altını çizdi.

XRP

Üst üçgen trend çizgisi de potansiyel bir tersine dönüşün sinyalini veren bir dokunuşa tanık oldu. Ertesi gün, yani 12 Ocak tarihinde, tamamen kırmızı bir seans güne damgasını vurdu. Analist Santana, günün piyasa hareketine dayalı olarak bir düzeltme tahmininde bulundu ancak beklentiler konusunda iyimser kaldı. Popüler analist bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Bugünkü eyleme göre çok güçlü bir düzeltme olacak. Bu sadece başlangıç ​​olduğundan, etkiye hazır olun. Daha düşük fiyatlarla satın almak ve tüm yıl boyunca büyümenin (2024) tadını çıkarmak için bolca zamanımız olacak. Destek bulunduğunda girmek için en iyi zamanı sizlerle paylaşmak için burada olacağım

Santana’nın 5 Ocak’taki analizine dönüp bakıldığında, yaklaşan bir çöküşün endişe verici işaretlerini vurguladı görülebilir. Ayrıca analist, XRP’nin 34,33’lük zayıf bir Göreceli Güç Endeksi (RSI) ile sürekli olarak EMA-200’ün altına düştüğüne ve aşağı yönlü hareketin devam edebileceğine işaret ettiğini de belirtmekte fayda var.

Kasım ortasından bu yana grafikte oluşan alçalan üçgen modeli, daha düşük zirveler ve azalan hacimle birleştiğinde XRP piyasası için endişe verici bir tablo çizdi. Analist sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu sinyal kombinasyonu büyük bir düşüşe yol açabilir. Önce yavaş, şimdi olduğu gibi, sonra ani bir çöküşle tüm uzun pozisyonları tasfiye edecek.

Ripple (XRP) 1 doları geri almakta zorlanıyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında menkul kıymet dışı statüsünü doğrulayan kısmi yasal netliğin ardından yüksek beklentilere rağmen gözde altcoin’in kritik 1 dolar seviyesine doğru önemli adımlar atamaması dikkat çekici oldu.

Devam eden dava, henüz kesin bir çözüme ulaşmadığı için Ripple’ın gelecekteki fiyat hareketlerini etkileyen önemli bir faktör olmaya devam ediyor.

11 Ocak’taki en son güncellemede SEC, Ripple’ı XRP satışlarıyla ilgili mali belge ve bilgileri sağlamaya zorlamak için adımlar attı. SEC, bu eylemin gerekli çözüm yollarının belirlenmesinde önemli olduğunu belirtiyor. Genel olarak, bu yasal gelişmenin sonucunun gözde altcoin’in gidişatını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Hâkim düşüş yönlü fiyat hareketine rağmen, zincir üstü veriler kripto para birimine yönelik sosyal ilginin arttığını gösteriyor. Kripto analiz platformu Santiment’in verilerine göre XRP’nin Bitcoin’e karşı gözle görülür bir yükseliş eğilimi var. Bu, gözde altcoin’in performansını etkileyen mevcut dinamiklere bir karmaşıklık katmanı ekleyerek piyasa duyarlılığında potansiyel bir değişime işaret ediyor.

Mayıs 2022’den bu yana geçen sürede Bitcoin ve XRPNetwork’e karşı da kayda değer bir boğa eğilimi var. Santiment, 13 Ocak’ta yaptığı açıklamada, yatırımcılar ETH veya XRP’nin ETF onay olasılıklarını tartışırken, Cardano’nun normal yatırımcı iyimserliğiyle karşılaştırıldığında bu gözden kaçırıldı.

Fiyat analizi

Gözde altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde nispeten hareketsiz kaldı ve %1 oranında mütevazı bir artış kaydetti. Bu küçük yukarı yönlü hareketin ardından XRP fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 0,58 dolar civarında işlem görüyor. Haftalık grafiğe bakıldığında da benzer bir performansla karşılaşıyoruz çünkü fiyat, son 7 gün içinde de %2 oranında bir artış kaydetti.

Şu anda XRP yatırımcıları düzeltmenin 0,5 dolar seviyesinin daha da altına inmemesini umuyorlar. Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk barındırdığını unutmamalısınız. Her gün büyüyen bir sektör olan kripto para piyasası, 2024 yılında yeni çıkan coin’ler dolayısıyla da yatırımcıların ilgisini taze tutmayı başarıyor.

Bu kadar geniş bir piyasada, güvenilir ve yüksek potansiyelli projeleri tespit etmek her zaman kolay olmayabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz, bulut madenciliğine yeni bir soluk getirmeye hazırlanan ve şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atabilirsiniz.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX): Bulut madenciliğinde ses getirecek bir proje

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasında büyük bir değişim getirerek bulut madenciliğine eşsiz bir perspektif sunuyor ve yatırımcıların deneyimini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Platform, sadece kullanıcılara kusursuz bir kripto para ön satış deneyimi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol sağlıyor. Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. BTCMTX token’ları herhangi bir zamanda borsalarda kolayca alınıp satılabilir. Bu da yatırımcılara esneklik sunarken Bitcoin Minetrix’i bulut madenciliği dünyasında özgün ve güvenilir bir perspektif sunan bir proje hâline getirir.

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platformda $BTCMTX token’larını satın alabilir ve bunları stake ederek bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda platform, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı da sunuyor. Şu an itibariyle, $BTCMTX token’ları stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje, geleneksel madencilik süreçlerinden kaçınarak Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden bulut madenciliği kredileri kazanma imkanı sunuyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. $BTCMTX, ilk aşama için 0,011 dolar gibi cazip bir fiyatla satışa sunuldu. Siz de, bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak erken aşamada yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

FinanceInBold


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin