Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.
Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.

Pomp: “ABD Bitcoin’i yasaklarsa bu BTC adaptasyonunu artırır”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’e olan talep ve buna bağlı olarak fiyatı arttıkça dünyanın en büyük kripto parasını aşağı çekmek için mücadele eden geleneksel finans ve politika kesiminden kişilerin sayısı da artıyor. Bunun bir örneğini Perşembe günü Washington D.C.’den bir politikacının kripto paraların yasaklanması gerektiğini öne sürmesiyle gördük.

Kongre Üyesi Bitcoin yasaklanmasını önerdi

Bu hafta başında duyurulan bir Finansal Hizmetler Komitesi sırasında, Kaliforniya’daki Demokratları temsil eden ABD Kongre Üyesi Bradley Sherman, aniden kripto paraları gündeme getirdi. Sherman, Kongre’nin ABD vatandaşları için kripto para yasağı çıkarması gerektiğini belirtti:

Amerikalıların kripto para alımlarını yasaklamak için bir tasarıyı yürürlüğe koymak üzere destek bekliyorum. […] Uluslararası gücümüzün çok büyük bir kısmı, ABD dolarının uluslararası finans ve işlemlerin standart birimi olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Sherman, kripto paraların, özellikle Hamas milislerinin Bitcoin aracılığıyla nasıl finansman sağlamaya çalıştığını araştıran “yasadışı finansman” alanına girmeye başladığını belirtti. Daha sonra Bitcoin’in temelinin liberalizm ve anarşizm üzerine kurulu olduğunu savundu.

Neden bu gelişme kripto para için boğa Olur?

Her ne kadar Bitcoin ve diğer kripto paraların yasaklanması bazılarının gözünde olumsuz olarak görülse de Morgan Creek Digital’in ortaklarından Anthony “Pomp” Pompliano, bu hareketin Bitcoin adaptasyonunu artıracağını düşünüyor. Pomp, konuyla ilgili düşüncelerini, bir kripto para haber bülteni olan The Off The Chain’de paylaştı.

Sherman’ın “egemen olmayan para birimlerinin baskınlığını yitireceği” bir dünyadan “korktuğunu” açıkladı. Kripto paralar ve merkezi olmayan diğer teknolojilerle birlikte ABD ve diğer büyük ülkelerin açıkça hâkimiyetlerini kaybettiğini belirtti:

Kongre üyesi Sherman, küresel süper güçlerin Bitcoin’in yerelleşmiş, değişmez, sansür edilemez ve ele geçirilemez avantajlarına bir cevap vermeyeceğinden endişeleniyor.

Bu bağlamda söz konusu ifade, Pomp’a göre Bitcoin’in “inanılmaz derecede yükselmesine neden olacak bir gelişme”. Çünkü BTC’nin etik dışı veri toplama ve sansürle dolu bir dünyada ABD dolarından hatta diğer dijital paralardan daha iyi olduğunu savunuyor. Bu nedenle, her ne kadar çok zor gözükse de Bitcoin’i yasaklama çabaları ile Sherman, “aslında kripto paranın geçerliliğini onaylamış” oluyor. Ve bu nedenle, olası bir yasaklama, özgürlükçü eğilimi artırabilir ve hatta sıradan vatandaşların dahi Bitcoin almasına neden olacak bir kampanyaya dönüşebilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin