Polonya Merkez Bankası, gizli olarak Anti-Kripto videolarını destekliyor
Polonya Merkez Bankası, gizli olarak Anti-Kripto videolarını destekliyor

Polonya Merkez Bankası, gizli olarak anti-kripto propaganda videolarını destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Polonya Merkez Bankası, gizli olarak anti-kripto videolarını destekliyor!

Polonya Merkez Bankası (NBP), sosyal medyada anti-kripto para kampanyalarını desteklediğini kabul etti. Polonyalı haber portalı money.pl’nin raporlarına göre Marcin Dubiel isimli YouTuber’ın aralık 2017 tarihinde yüklediği “I LOST ALL THE MONEY?!” videosu özellikle buna dikkat çekiyor.

Polonya Merkez Bankası tarafından yürütülen anti-kripto sosyal medya kampanyasında; Polonyalı YouTube ortağı Gamellon, Google Ireland Limited ve Facebook Ireland Limited gibi kuruluşlara,  anti-kripto içeriği üretilmesi için yaklaşık 27.000 dolar tahsis edildiği ortaya çıktı.

Money.pl raporuna göre; merkez bankasının yönettiği kampaya, Planeta Faktów(Gerçekler Gezegeni) YouTube kanalında da videolar yayınladı. Kanalın yaklaşık 1.5 milyon abonesi var. Dubiel’in YouTube kanalında ise 900.000’den fazla abone var.

Anti-kripto içeriği üreten Polonyalı YouTuber: Marcin Dubiel

Dubiel’in videosunda ilham kaynağından hiç bahsedilmiyor. Dubiel’in videosu; kripto paraya tüm parasını yatıran ve kaybeden genç bir adamın hikayesinden bahsediyor. Aralık 2017 tarihinden itibaren 500.000 görüntülenmeden fazla aldı.

Video açıklamasında #uważajnakryptowaluty diye bir hashtag var. Bu da Polonya Mali Denetim Otoritesi ve Polonya Merkez Bankası’nın birleşerek, anti-kripto para söylemleri ve kripto para tehlikelerinden bahsetmek için kurduğu ortak bir internet sitesi.

Klibin dramatik zirvesi başrol oyuncusunun yemek yediği bir restorandan çıkarken hesabı kripto para yatırımlarıyla ödeyememesi ve sevgilisinin ona gerçek para fırlatıp çıkmasıyla son buluyor.

Videonun sonunda ise; Dubiel’i kripto para yatırımı yapmaya ikna eden şeytani arkadaşının, gerçek paralarını sayarken ki sahnesi var.

Kripto para problemleriyle ilgili reklamlar daha yeni ortaya çıkmışken, Çin hükümeti ülke içerisinde tüm sosyal medya kanallarından bu tarz reklamları yasakladı. Kripto parayı kötüleyen haberler artık eskisi kadar sık değil.

Şubat 2017 tarihinde kripto para ticaretini ve madenciliğini resmi olarak tanıyan Polonya, kripto haberlerinden uzak duruyor gibi gözüküyor. Ancak Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, yerli kripto para Petro’yu duyurduktan sonra söylenene göre; Polonya, ilaç ve gıda ticareti için yeni Petro’yu kullanmayı kabul eden yabancı yatırımcılar arasında. Gelecek günlerde Polonya’nın kripto para için nasıl bir tutum göstereceği merakla bekleniyor.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin