Polkadot CEO'su Parachain’ler ilgili önemli kazanımlara vurgu yaptı
Polkadot CEO'su Parachain’ler ilgili önemli kazanımlara vurgu yaptı

Polkadot (DOT) CEO’su Parachain’ler ilgili önemli kazanımlara vurgu yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum rakibi Polkadot (DOT), çok beklenen parachainlerinin piyasaya sürülmesiyle gündeme geldi. Polkadot ekosistemi, önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleştirilecek olan parachain müzayedelerini başlattı.

İlk parachain müzayedesi, DeFi likidite ağı Acala Network’ün slotu kazanmasıyla sonuçlandı. Bu konuyla ilgili konuşan Polkadot CEO’su Gavin Wood, Polkadot parachains’in projelere kendi ağında ücretsiz bir uygulama modeli sunduğunu ve böylece diğer ekonomik kısıtlamalardan özgürlük sunduğunu söyledi.

Ayrıca, parachain kiralama ekonomik modelinin, kullanıcıların bir platform tokeni satın almasını veya DOT çerçevesi hakkında bilgi edinmesini gerektirmediğini de sözlerine ekledi. Örneğin Ethereum blok zincirindeki geliştiricilerin yerel ETH tokenini kullanması gerekir. Bu, Ethereum ağ işlem ücretini yeni zirvelere taşır. Polkadot CEO’su Gavin Wood ayrıca şunları ekledi:

Ethereum üzerine kurulu uygulamaların kullanıcıları ekonomik olarak onun esiri olur. Bu kullanıcılar, Ethereum üzerinde Ether’e ve genellikle Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanılarak oluşturulmuş herhangi bir uygulamayı kullanmalarına izin veren başka bir tokene sahip olmalıdır. Bu çok büyük bir sınırlamadır.

Polkadot Parachain’leri ve DOT fiyatına etkisi

Birçok piyasa analisti, Polkadot parachain lansmanının DOT fiyatını olumlu etkileyeceğinden bahsediyor. Parachain müzayedelerinde stake edilen DOT yüzdesindeki artış nedeniyle, dolaşımdaki Polkadot arzı düştü.

Polkadot ağı, “röle zinciri” olarak adlandırılan bir ana zincir rolünde. Ayrıca, kullanıcı tarafından oluşturulan birkaç paralel zincir var. Polkadot altyapı uzmanlarından biri olan Bison Trails şöyle açıklıyor:

Röle zinciri, parachainler arasında fikir birliği ve işlem teslimi sağlamaktan sorumludur. Parachainler … Polkadot ağı içindeki uygulamaya özel blok zincirlerdir. Her parachain, kendi mantığı ve özellikleri ile kendi içinde bütün bir blok zincirdir.

Polkadot’un en büyük kullanım durumlarından biri, daha önce uyumsuz olan blok zincir ağlarını birbirine bağlamasıydı. Böylece, “köprü” olarak adlandırılan bir bağlantı katmanı aracılığıyla birden fazla blok zinciri arasında değer ve veri gönderilmesine izin verir. Ayrıca, Polkadot’un yerel kripto parası DOT’u, yönetim ve stake etme gibi iki ana işlevi de kolaylaştırır.

Analistler son zamanlarda Polkadot için farklı fiyat hedefleri veriyorlar. Polkadot (DOT), 2021’de bu yıl en iyi performans gösteren altcoin’lerden biri oldu. 2021’in başından bu yana, DOT fiyatı 4 kat yeni yüzde 400 kazançla işlem görüyor. Yazım zamanı itibarıyla DOT, 39,4 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 40,00 dolardan işlem görüyordu.

Polkadot şu anda sekizinci en büyük kripto para birimi ve analistler fiyatının yakın vadede 50 doları geçmesini bekliyor. Daha geniş kripto piyasa yükselişi gelmesi durumunda, DOT fiyatı da 70 dolara kadar yükselebilir yorumları da mevcut.

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin