Dumanı üstünde ETH tahmini geldi! Usta analist Ethereum için bu çılgın seviyeleri işaret etti
Dumanı üstünde ETH tahmini geldi! Usta analist Ethereum için bu çılgın seviyeleri işaret etti

Piyasalar gerilerken Ethereum işlem ücretleri zirve yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum (ETH) işlem ücretleri, kripto piyasası bugün kırmızı bölgeye düşerken 50 doların üzerine fırladı. Son 24 saatte, ETH’nin fiyatı gün içinde %12’nin üzerine düşerek yaklaşık 1.700 dolara geriledi.

Ancak Ethereum’larını taşımak veya merkezsiz borsalarda (DEX) ticaret yapmak isteyenler için ağır meblağlar ödemeleri gerekecek.

Metrik platformu Etherscan’a göre, işlem ücretleri 1,450 Gwei’ye (Ethereum’un gaz fiyatlarının ölçüldüğü birim) yükseldi, bu da yüksek hızlı bir işlem için 50 dolardan fazlasına denk geliyor.

https://twitter.com/sassal0x/status/1363858860138659847

Ortalama hızlı bir işlem için, kullanıcıların şu an yaklaşık 30 ABD doları ödemesi gerekiyor – ancak transferleri bir dakikadan daha kısa sürede onaylanacak. Düşük hızlı ETH işlemleri için ücretler bile yaklaşık 26 dolara yükseldi, bunların onaylanması için bir saatten fazla beklenmesi gerekiyor.

“Düşük”, “ortalama” ve “yüksek”, bir işlemin ne kadar sürmesi beklendiğine ilişkin kabaca kategorileri ifade eder. Ne kadar hızlı gerçekleşmesini istediğinize bağlı olarak, bir işlem için ne kadar harcamanız gerektiğini ölçmek için kullanışlıdır.

Merkezsiz finans (DeFi) kullanıcıları için fiyatlar çok daha kötü. Ethereum’un en popüler DEX’i olan Uniswap’teki bir işlem, şu anda önceliğine bağlı olarak 217 ila 286 dolar arasında ücretleniyor. Dolayısıyla, bundan çok daha büyük bir meblağ ile işlem yapmıyorsanız, muhtemelen buna değmez.

Etherscan’ın verilerine göre, Ethereum tabanlı token transferleri bile bugün oldukça pahalı – 70 ila 93 dolar arasında. Bunlar, Ethereum ağında çalışan ancak kendileri ETH olmayan tokenlerdir. Ethereum tabanlı token işlemleri akıllı sözleşmeler kullanılarak işlendiğinden daha pahalıdır.

Bu açıdan bakıldığında, Ethereum kullanıcılarının, ne kadar merkezi olduklarına bakılmaksızın, Binance Akıllı Zincir gibi alternatif ağlara akın etmesi pek şaşırtıcı değil.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin