featured

Piyasa iyileşmesinin ortasında dikkat çeken 4 altcoin: Yükseliş momentumu sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası Bitcoin’in 58 bin dolara çıkmasıyla toparlanmaya başladı. Son bir aydır süren düşüş momentumu ile değer kaybeden popüler altcoinler minimal bir iyileşme gösterdi. Ancak yükseliş momentumu ile birlikte son 24 saate en çok değeri artan altcoinler AVAX, ADA altcoini ve FLOKİ meme coini oldu. Bunun yanında kripto korku ve açgözlülük endeksi bir yılın en düşük seviyesi olan 38 bölgesinden 40 yükseldi.

AVAX yüzde 5 yükseldi

Piyasadaki kısa süreli iyimserliğe karşı AVAX fiyatı, son 24 saate yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş sergiledi ve 23 dolardan 27,33 dolara kadar yükseldi. Bir haftadır 25 dolarlık desteğin altında işlem gören altcoin, bu desteği aşarak 30 dolarlık direnç seviyesine doğru ilerliyor. Bu hızlı yükselişe rağmen halen 100 günlük SMA’nin altında işlem gören AVAX’in RSI değeri 45 seviyesinde yer alıyor.

altcoin
AVAX teknik grafik

Altcoin’in DMI endeksine bakıldığında ise hâlen pozitif endeks negatif endeksin altında işlem görüyor. Kısa vadeli pozisyonlarda AVAX için iki senaryo öngörülüyor. AVAX yükselişini sürdürüp 30 doları aşar ve bu bölgede tutunabilirse yeniden 36 doları test edebilir. Aksi bir düşüşte ilk olarak 26 dolar ve ardından 18 dolarlık dirence kadar bir gerileme görülebilir.

 ADA altcoin piyasa toparlanırken umut vadediyor

Son 24 saate yüzde 4 yükselen Cardano ADA fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,38 dolardan işlem görüyor. Blockchain oyun sektörüne girişi yapan Cardano’nun bu gelişme öncesinde Chronoshot’ın piyasaya sürdü ve yeni bir güncelleme olan Node v9.0’ı başlatarak dikkat çekti. Bu güncelleme Chang Hard Fork olarak bilinen yükseltmenin devamı olarak biliniyor ve zincir üstü yönetim konusunda iyileşmeler sunuyor.

Bilimkurgu temalı ücretsiz bir atış oyununa dayanan bu oyunun duyurulmasının ardından fiyat yükseldi. Bu zaman zarfında ADA coinin işlem hacmi yüzde 22 azaldı. Teknik grafiğine bakıldığında Göreceli Güç Endeksi 50 bandına yaklaşarak yükseliş potansiyelini vurguluyor. Kripto oyun sektörü ise günlük yüzde 2’lik piyasa değeri artışıyla değer kazandı.

Oyna-kazan temalı Shiba Shootout büyümeyi sürdürüyor

Kripto oyun sektörüne ilgi artarken yeni çıkan P2E oyunu Shiba Shootout, yeni bir fiyat artışıyla 0.0195 dolara yükseldi. Vahşi Batı temalı bir oyna-kazan oyunu olan bu proje, yalnıza kripto ekosisteminde değer kazanan bir token olarak değil oyun içi etkinlikleri ile de token kazanma şansı veriyor. Bu proje, toplam arzının yüzde 20’sini stakinge ayırarak pasif gelir imkânı veriyor.

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Proje, oyun içinde tasarruf heybeleri, çekilişler ve benzeri etkinlikler ile kazanç elde etme fırsatı sunuyor. Bu yazının yazıldığı sırada yıllık yüzde 1729 APY sunan token, şu ana kadar 595,473.76 dolarlık birikim topladığını açıkladı. Son olarak Ethereum dışında USDT, kart dışında BNB ağı üzerinden satın alınabilir.

 FLOKİ en çok kazanan meme coin oldu

Meme coinler kırmızı bölgede işlem görürken FLOKİ, günlük 6’nin üzerinde değer kazandı. 0,0001419 dolar seviyesinden 0,000156 dolara ulaşan meme coin, piyasa düşüşlerine karşı pozisyonunu korumayı başardı. Geçmiş fiyat performansında olduğu gibi hızlı yükselişlerden önce fiyat istikrarını koruyan meme coin, BNB ağını seçmesi de fiyatlar üzerinde önemli bir katalizör görevi gördü.

Floki teknik grafik

BNB chain tartışmasına kesinlik getirmesinin ardından kripto pazarındaki konumunu güçlendirdi. Teknik grafiğine bakıldığında kısa yeşil mumlar ile hareket eden FLOKI’nin Göreceli Güç Endeksi (RSI) değeri 50 seviyesinde aşırı alıma yaklaşarak 42 seviyesine çıktı.

Sonuç olarak piyasa genel olarak hafif bir iyileşme göstermesi ile birlikte ADA, AVAX gibi altcoinler önemli kıpırdanmalar gösterdi. Ayrıca FED faiz indirimine yönelik beklentilerin yükseltmesi de piyasa üzerindeki satış baskısını bir miktar düşürerek yatırımcı güvenini tazeledi. Kripto piyasası, makro gelişmeler arasında yükselme potansiyeli taşırken ayrıca  ABD kripto-politik olayların da yakından izlenmesi gerekiyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *