Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

Piyasa hissiyatında son durum: Hangi kripto para olumlu, hangisi olumsuz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayının son gününde piyasa değerine göre ilk 9 kripto para için toplam 7 günlük ortalama kripto piyasası duyarlılık skoru (sentscore) 5,98 oldu. Geçen haftaki 5,92’den biraz daha yüksek olsa da kripto piyasası duyarlılık analizi hizmeti Omenics tarafından kaydedilen verilerde görüldüğü gibi şu anda pozitif bölge sınırının hemen altındayız.

Bu haftaki listede, iki hafta önce başka bir hard fork gören Bitcoin Cash (BCH) yine yer almıyor.

Stellar ve Cardano’nun piyasa hissiyatı yükselişte

Gözlemlenen dokuz kripto paradan beşi pozitif bölgede. Geçen haftanın pozitif bölgeli paraları Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), ve XRP;  Stellar (XLM) ve Cardano (ADA) ile birleşmiş oldu. Son ikisi, sırasıyla listedeki birinci ve üçüncü en yüksek artışlarla bölgeye girdi. Stellar’ın sentscore’u %7,4 ve Cardano’nun %5,1 arttı.

Aralarında %6,2 ile Tether’in (USDT) yer alması dikkat çekti zira son iki haftadır kaybeden uçta olan ve bir hafta önce benzerleri arasında en yüksek düşüşü gören kripto paraydı.

Chainlink’te duyarlılık sert düştü

Bununla birlikte, beş kripto para geçen hafta içinde sentscore’unun düştüğünü gördü. Chainlink (LINK) %7,3 düşüşle listenin başında yer aldı. LINK, geçen hafta iki kırmızı kripto paradan biriydi  ve art arda ikinci hafta düşüşünü sürdürdü. LINK’i geçen haftanın galibi olan Litecoin (LTC) takip ediyor ve ikinci en büyük sentscore düşüşünü kaydetti. Bu düşüş onu pozitif bölgenin dışına itti.

Diğer kırmızı kripto paralar (Sırasıyla piyasa değeri ve sentscore açısından ilk üç kripto: BTC, ETH ve XRP) %1,7 ve daha az puan düşüşleri gördü.

Sentscore’lar şuna göre belirleniyor:

  • 0 ila 2,5: Çok olumsuz
  • 2 ila 3,9: Biraz negatif bölge
  • 4 ila 5.9: Nötr bölge
  • 6 ila 7.49: Biraz pozitif bölge
  • 7,5 ila 10: Çok olumlu

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin