Piyasa Ekonomisti: “Fiat paraların kalkması gizlilik arayışını arttırır”
Piyasa Ekonomisti: “Fiat paraların kalkması gizlilik arayışını arttırır”

Piyasa ekonomisti: “İnsanlar gizlilik özelliği nedeniyle Bitcoin’e yönelecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa ekonomisti Charles Khan’ın St. Louis Federal Rezerv Bankası tarafından yayınlanan bir araştırma makalesine göre, gizlilik özellikleri nedeniyle insanlar sonunda Bitcoin’e geçiş yapacak.

Piyasa ekonomisti: “Fiat paraların kalkması gizlilik arayışını arttırır.”

Raporda Khan, Bitcoin’in alternatif bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini çünkü sistemin bu bilgileri aleyhinde kullanma ihtimalinden dolayı kullanıcıların mahremiyeti tercih edeceğini söylüyor. Şu anda, fiziki nakit sistemi ödeme mahremiyetine izin vermekte. Ancak merkez bankalarının fiat parayı kripto parayla değiştirmeye çalıştıkları zaman bu durum ortadan kalkabilir. Bu nedenle Khan, nakit paranın merkez bankaları tarafından kripto paralar ile değiştirilmesi durumunda bunun özel gizlilik sorunlarını çözmek için alternatif ödeme yöntemlerine yönelik talebi artırması anlamına geleceğine inanıyor.

Khan ayrıca Bitcoin’in avantajlarından birinin, kullanıcılara ödeme ekosisteminden bile mahremiyet sağlama kabiliyetini şart koşması olduğunu belirtiyor. PayPal gibi üçüncü taraf ödeme sağlayıcılarının aksine, Bitcoin kullanıcılarının sisteme erişimini tanımlamalarını gerektirmez. Eşsiz çoklu imza özelliği ile Bitcoin, herhangi bir kişisel bilginin açığa çıkmasına gerek kalmadan işlem yapmanıza izin verir.

Charles Khan, kripto paraların insanlara çok fazla gizlilik sağladığını belirtiyor

Khan, kripto paraların insanlara çok fazla gizlilik sağladığını ve yani yasa dışı faaliyetleri izleyememe gibi problemler olduğunu kabul ediyor. Ancak Khan, onu hayati ve gerekli kılan mahremiyet unsurları olduğunu savunuyor. Bu nedenle Khan, insanların en azından bu sorunun biteceğine inandığı “akıllı sözleşmelerin altın çağı”na kadar, ödeme gizliliğini sağlamak için Bitcoin kullanacağına inanıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin