4 kripto para
Bu 4 kripto para bir haftada yüzde 100’ün üzerinde arttı

Piyasa analistinden yatırımcılara altın değerinde tavsiyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa analisti Jesus Rodriguez, yatırımcıların Bitcoin yatırım planlarını geliştirirken Blockchain veri setlerini göz önünde bulundurmaları gerektiğine inanıyor.

Ünlü analistin yatırımcılara verdiği tavsiyelerden satır başları şöyle:

  • Makroeknomik olaylar kısa vadeli göstergelerdir, tek başına yeterli değildir.
  • Blockchain verilerini de inceleyin.
  • Bitcoin’in bir sonraki güçlü destek seviyesi 10.400 dolar.
  • Çin, parasını devalüe ederek pastanın üstüne çilek koydu. Asyalı yatırımcılar artacak.

“Bitcoin hâlâ boğa sezonunda.”

Invector Labs‘ın başmühendisi Jesus Rodriguez, Hackernoon’a verdiği röportajda, Bitcoin’in 13.800 dolardan düzelmesine rağmen boğa sezonunda kaldığına inandığını açıkladı.

Haberin yazıldığı esnada Bitcoin 12 bin doları aşmak için mücadelesine devam ediyor ve teknik analiz dijital varlığın kısa vadede 10.800/10.600 dolar bölgesine düşebileceğini gösteriyor.

Rodriguez’e göre, Bitcoin fiyatını çevreleyen spekülasyonların büyük çoğunluğu ABD/Çin ticaret savaşı, mali piyasaların küresel rahatlaması ve fiat para birimlerinin değer kaybetmesine yol açan merkez bankası politikaları gibi makroekonomik faktörlere dayanıyor.

Geçtiğimiz hafta, Başkan Trump Çin malları için ek tarifeler getirdi. Büyük dünya endekslerinde de oynaklık arttı ve Çin, paralarını devalüe ederek bu felaket pastasının üzerine deyim yerindeyse çileği koydu.

Öte yandan yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak görülen altın ve Bitcoin’in değerinde artış görüldü.

“Bunlar yetmez. Blockchain verilerini inceleyin.”

Bunlar, Bitcoin fiyatını açıkça etkileyen inanılmaz derecede önemli faktörler olsa da Rodriguez, yatırımcıların makroekonomik bakış açısının ötesine bakmasını ve Blockchain verilerini analiz etmesini öneriyor.

Blockchain verilerine daha yakından bakmak, son Bitcoin rallisine ışık tutan bazı ilginç detay ve desenleri de ortaya çıkarabilir.

IntoTheBlock’taki Blockchain tabanlı veri setlerine göre, Bitcoin’in şu anki fiyatının yakınındaki pozisyonlarda konumlanmış yaklaşık 1 milyon adres var ve Rodriguez, bu yatırımcıların “önümüzdeki birkaç gün içinde alım satım faaliyetini etkilemeye yardımcı olacağını” savunuyor.

“Bir sonraki güçlü destek: 10.400 dolar”

TheBlock’un Break-Even analizinde öncelikle gerçekleşen kazançlar üzerinde duruluyor ve gösterge, Bitcoin’in bir sonraki güçlü desteğinin/direncinin 10.400 dolara yakın olduğunu gösteriyor. Rodriguez ayrıca BTC fiyatı arttıkça, aktif adreslerin sayısının arttığına ve bunun Bitcoin ağındaki artan gücün bir işareti olduğuna dikkat çekti.

Ünlü analist, Çin’in yuan devalüasyonunun Bitcoin’e sığınan Asyalı yatırımcıların sayısında artışa yol açtığını söyledi.

“Makroekonomik faktörler tek başına yeterli değil.”

Daha da ilginç olanı, “yeni” Bitcoin yatırımcılarının çoğunluğunun, dijital varlıklarını mevcut fiyat rallisi başlamadan önce biriktirmiş olması.

Rodriguez, mevcut makroekonomik faktörlerin, uzun zamandır çeşitli ekonomilerde var olan ve şu anda kendilerini göstermekte olan yapısal zorlukların bir yansıması olduğunu söylüyor.

Bu durum, makroekonomik zorlukların BTC fiyat hareketinin çoğunluğundan doğrudan sorumlu olduğu anlamına gelmiyor. Uzmanlara göre makroekonomik faktörler, Bitcoin fiyat hareketi için kısa vadeli fiyat göstergeleridir ve fiyat hareketini tahmin etmek için tam olarak güvenilmemelidir.

İzlenmesi gereken Blockchain verileri hangileri?

Rodriguez’in yatırımcılara analiz etmelerini tavsiye ettiği Blockchain verileri şunlar:

  1. Zincir içi faaliyetler,
  2. Network hashrate,
  3. Kurumsal ve perakende işlem hacmi,
  4. Yeni adres oluşturma ve Bitcoin adres açılışlarındaki dalgalanmalar,
  5. Çeşitli fiyat noktalarındaki transferler.

Bunu yaparak, yatırımcılar tüm pazar hakkında daha kapsamlı bir görüş elde edebileceği ve daha akıllı yatırım kararları vermelerinin muhtemel hale geleceği ifade ediliyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin