Piyasa analisti: “Yatay döngünün sonuna yaklaştık.”
Piyasa analisti: “Yatay döngünün sonuna yaklaştık.”

Piyasa analisti: “Bitcoin’de işlem sayısı artıyor. Fiyat kopuşu an meselesi!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kararlı ticaret hacmi, artan ağ faaliyeti ve kurumsal yatırımların artması ile desteklenmiş Bitcoin fiyatı başa doğru büyük bir hareketin eşiğinde olabilir. eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan’a göre, Bitcoin’de işlem sayısı artıyor ve fiyat kopuşu sadece bir zaman meselesi.

Mati Greenspan: “Bu durum yatay döngünün sonuna yaklaştığımızın klasik bir göstergesi.”

eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, günlük piyasa yorumunda Bitcoin’de potansiyel bir rallinin yakında olabileceği ve Bitcoin’in durgunluğunun sona ermiş olabileceğini belirtiyor. Ayrıca bu durumun en önemli kripto para biriminin kısa süre sonra kendi tutucu modelinden çıkacağını gösterdiğini de vurguluyor. Greenspan açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu sadece bir zaman meselesi. Tabii ki, düz çizgi deseni birkaç ay daha devam edebilir ve bu kötü bir şey olmayacak. Ancak sakin fiyat hareketinin altında kaynayan heyecan işaretleri var. Bu durum yatay döngünün sonuna yaklaştığımızın klasik bir göstergesi.

Daha önce Bitcoin’in “klasik bir koparma paterni” haline geldiğini düşündüğünü söyleyen Greenspan, yakın bir koparmayı, yani artan işlem oranını, sürekli günlük işlem hacimlerini ve kripto para biriminin sürekli büyümesini öngören üç katalizör belirtiyor.

Piyasa analisti: “Yatay döngünün sonuna yaklaştık.”

Grechainpan, Blockchain’den alınan verilere dayanarak, ilk çeyrekte düşmüş olan saniye başına Bitcoin işlemlerinin sayısının 2018’in ikinci yarısında istikrarlı bir şekilde arttığını belirtiyor. Nisan ortasındaki 2,0 TPS’nin altına düştüğü için işlem oranı 2,78’e yükseldi. Perşembe sabahı itibariyle-altı aylık bir artış yüzde 40’tan fazla. Aralık ayının sonlarında hala 4,8 TPS’nin altında seyrederken, bu mevcut büyüme nispeten istikrarlı piyasa koşullarında meydana geldi. Greenspan, bu durumun yatay döngünün sonuna yaklaştığımızın klasik bir göstergesi olduğunu vurguluyor.

Aynı zamanda, yıl boyunca istikrarlı bir şekilde düşen günlük kripto para işlem hacimlerinin, geçen aylar boyunca 10 milyar dolar seviyesinde seyrettiği görülüyor. Greenspan’ın bunun son ayı piyasasında görülen ortalama günlük hacimlerden “katlanarak daha yüksek” olduğunu belirtiyor.

“Bu veriler, piyasanın kısa ve orta vadeli geleceği için iyi.”

Ancak, kripto para spot borsalarındaki hacimler yataylaşmış olsa da, Wall Street vadeli işlem piyasalarında alım satım faaliyeti artıyor. Dün bildirdiğimiz gibi CME raporuna göre, Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin (Bitcoin futures’ler) ortalama günlük hacmi, bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında üçüncü çeyrekte önemli bir sıçrama yaşadı. Günlük olarak CME, Güney Kore’deki en büyük spot kripto para birimi alışverişlerinden biri olan Upbit kadar hacim taşıyor. Greenspan, bu verilerin kripto para piyasasının kısa ve orta vadeli geleceği için iyi olduğunu savunuyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin