Başlangıçta 16 borsada Petro (PTR) parasının listeleneceği açıklandı
Başlangıçta 16 borsada Petro (PTR) parasının listeleneceği açıklandı

Petro Venezuela’da bile kullanılmıyor: Büyük umutlarla yaratılan Petro hayal kırıklığı mı olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’nın başkanı Nicolas Maduro, Şubat ayında başlatılan yeni Petro kripto parasını, ülkenin ekonomisini düzeltmek için 5 milyar varil petrole eşitledi. Petro Venezuela’da, ekonomik iyileşme için son umut oldu.

Petro Venezuela’da hiçbir alışverişte kullanılmıyor

Reuters tarafından yapılan bir raporda, haber ajansı bazı şaşırtıcı gerçeklere ulaştı. Öncelikle Venezuela’da hiçbir dükkan Petro kripto parasını kabul etmiyor ve ülkede büyük bir kripto para borsası bulunmadığı için başarılı bir kripto ticareti yok. Ancak buna rağmen Başkan Maduro, Petro bedelini şu anda 66 dolar değerindeki bir Venezuela petrol variline eşitledi.

Reuters’ın ülkeyi ziyaret ettiği şehir, ülkenin ortasında izole bir savanda yer alan Atapirire, hükümetin 5 milyar varil petrolle dolu olduğunu söylediği bir bölgede. Ancak haber ajansı herhangi bir petrol faaliyeti göremedi, var olan çoğu rafineri yıllarca orada bulunan eski kulelerdi. Petro kripto parasının Güney Amerika eyaletinde herhangi bir petrol patlaması yarattığına dair çok az kanıt var.

Nicolas Maduro Petro ile ilgili tutarsız açıklamalar yapıyor

Venezuela hükümeti Petro hakkında Cumhurbaşkanı Maduro’nun 3,3 milyar dolarlık hesabının varlığına ve kripto para alımında kullanıldığına dair çelişkili ifadeler verdi. Ancak Petro kripto para ile ilgilenen kabine bakanı Hugbel Roa, arkasındaki teknolojinin hala gelişmekte olduğunu ve “hiç kimsenin Petro’yu kullanamadığı… ya da herhangi bir kaynağın alınmadığını” söyledi.

Venezuela, yakın zamanda Amerikan hükumeti tarafından dayatılan muazzam ekonomik yaptırımlar altına girdi. Ülke, kriptonun ülke ekonomisini canlandırmaya yardım edeceğini umuyordu ki bu da ülke parasının değersiz olmasına neden oldu. Daha yakın zamanlarda Başkan Maduro, ekonomik sabotajla suçladığı 131 kişiyi tutukladı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin