Toplam stabilcoin hacmi her gün 100 milyon dolar artıyor
Toplam stabilcoin hacmi her gün 100 milyon dolar artıyor

Peter Thiel ve Coinbase tarafından desteklenen Stabilcoin geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Normal para gibi bir işleve sahip olacak yeni bir stabil kripto para projesi; Peter Thiel, Coinbase, Distributed Global, GSR.IO ve diğer 40 kişi ya da kuruluştan destek aldı. Yeni bir Stabilcoin daha geliyor!

Rezerv protokolünü diğer Stabilcoin projelerinden ayırt eden hususlar

Gelişim aşamasındaki Stabilcoin “Reserve” olarak adlandırılıyor ve tamamen merkezi olmayan bir kripto para birimi geliştirmek, Reserve tokene destek sağlamak ve fiyatını dengelemek amacıyla 5 milyon dolarlık bir tohum fonu turunu tamamladı. Reserve’ın kurucu ortağı Nevin Freeman’a göre, tohum fonlama turu, sermaye biriktirmekten ziyade ortaklık kurma konusuna odaklandığı için kasıtlı olarak küçük tutuldu. Freeman, Rezerv protokolünü diğer Stabilcoin projelerinden ayırt eden hususları şu sözlerle açıkladı:

Rezerv yaklaşımının en önemli parçası, özellikle başlangıçta, sabit bir fiyat düzeyini sürdürmek için kripto varlıklarını kendi ekosistemimizin dışından kullanmak. Bir Stabilcoin’de sabit bir fiyat düzeyi sağlama konusunda güven kaybının kontrol dışına çıkması problemi yaşanabilir. Bunun olabildiğince az olması için çok çalıştık.

Reserve, yüksek enflasyon oranlarının olduğu ülkeler için önemli

Freeman Reserve’ın, sabit fiyatlı bir kripto para biriminin, başarısız döviz kurlarının ve yüksek enflasyon oranlarının vatandaşların tasarruflarını tehlikeye attığı ülkeler için bir çözüm sunacağını düşünüyor. Mevcut stabil olmayan kripto paralar vatandaşları merkezi olmayan bir şekilde hükumetlerden koruyabilmelerine rağmen fiyat volatilitesi, satıcılar tarafından tercih edilmesini sınırlandırıyor. Freeman, konuya yönelik şunları söyledi:

Basitçe söylemek gerekirse, kimse gelecek ay iki katına çıkacak kripto parayı bir kutu süt almak için harcamak istemez ve hiç kimse tasarruflarını bir yıl içinde belki hiçbir değeri olmayacak bir tokende saklamak istemez.

Goldman Sachs’da stabil kripto para projesi gerçekleştiriyor

Goldman Sachs’da geçtiğimiz aylarda ERC20 tabanlı Stabilcoin yayınlayacağını açıkladı. Goldman Sachs’a ait finansal teknoloji kuruluşu Circle, ABD dolarının değerine bağlı bir Stabilcoin yayınlayacaklarını açıkladı. Kripto paranın ismi USD Coin olarak belirlendi. USDC’ye destek verenlerin ve katkıda bulunanların listesi çok sayıda ve ana şirket Bitmain 110 milyon dolarlık bir yatırımda gerçekleştiriyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin