featured

PEPE tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaşıyor: Tersine dönme olasılığı var mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs ayı TÜFE verileri ve FOMC toplantısı öncesinde PEPE’nin kısa vadeli toparlanması belirsizliğini koruyor. Q2 2023, yılın başında görülen piyasa coşkusunu ortadan kaldırdı. Son dönemdeki satış baskısı, kurbağa temalı meme-coin Pepe’yi [PEPE] yok etti. İkinci çeyrekte piyasaya sürülen PEPE’nin SHIB ya da DOGE’yi geride bırakma ihtimaline ilişkin ilk söylentiler, ikinci çeyrekteki düşüş baskısı nedeniyle boşa çıktı.

Ancak bu hafta önemli hareketler ve fiyat dalgalanmaları görülebilir. Amerika Birleşik Devletleri’nin mayıs ayı TÜFE verileri 13 Haziran’da açıklanacak ve ardından 13/14 Haziran’da ABD FOMC toplantısı yapılacak. ABD TÜFE verilerindeki bir artış ve güvercin bir FOMC duruşu Bitcoin [BTC] ve PEPE’yi yükseltebilir.

ATL’lerin eğilimi hafifleyecek mi?

PEPE

PEPE haziran ayında yeni tüm zamanların en düşük seviyelerini (ATL) gördü. 5 Haziran’da 0,00000095 dolar ile mayıs ortasındaki en düşük seviyenin altında bir kapanış yaptı.  Bu yazının yazıldığı sırada, 4 saatlik grafikte 0,00000084 dolarlık bir başka düşük seviyeye ulaştı. Bu, azalan kanal (beyaz) tarafından tebeşirlenen daralan pazarı yakalar.

Hafta sonu boyunca (10/11 Haziran), PEPE yüksek aralıkta (0,00000120 dolar) reddedilme ile karşılaştı ve orta aralığın altına indi. Şimdiye kadar orta aralık önemli bir direnç seviyesi hâline geldi ve PEPE’yi 0,00000073 dolarlık düşük aralığa sürükleyebilir.

Bununla birlikte meme coin orta aralık bariyerini parçalayabilir ve 0,00000108 dolar civarında yüksek aralığı hedefleyebilir. ABD TÜFE verileri ve FOMC duyurusu olumlu olursa yükseliş muhtemeldir. Yükseliş eğilimi, meme coini 0,00000120 dolar, 0,00000132 dolar veya  yüzde 50 Fib seviyesini hedefleyecek şekilde ayarlayabilir.

Bu arada, RSI ve Birikim/Dağıtım göstergeleri yatay hareket ederek bir ralli ya da fiyat düşüşü öncesinde dar bir konsolidasyon yaşanabileceğini gösteriyor.

PEPE’nin satış/alım baskısının durumu nedir?

PEPE
Kaynak: Santiment

Bu yazının yazıldığı sırada spot ve vadeli işlem piyasalarında satıcılar ağır basmaktaydı. Örneğin, borsalardaki arz (kırmızı çizgi) mayıs ortasından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı ve bu da daha fazla altcoinin boşaltılmak üzere CEX’lere (merkezi borsalar) taşındığını gösteriyor.

Aynı dönemde kısa vadeli birikimi takip eden borsa dışı arz ise düşmüştür. Bu durum spot piyasalarda artan kısa vadeli satış baskısını yansıtıyor. Vadeli işlemler piyasasında da benzer bir durum söz konusu. Basın saatine göre 4 saatlik zaman diliminde kısa pozisyonlar, uzun pozisyonlara (yüzde 47) kıyasla yüzde 53 oranında baskındı. Bu durum, daha fazla tüccarın varlığı kısalttığını gösteriyor.

Ancak iki büyük ABD ekonomik değişkeninin (TÜFE ve Fed oranı) olumlu olması hâlinde bu durum değişebilir.

Kaynak: Coinglass

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir