Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.
Pentagon'a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor.

Pentagon’a teknoloji tedarik eden bir şirket, kripto para uzmanları arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük savunma müteahhitlerinden biri Washington DC’de bulunan bir müşterisi için kripto para uzmanları arıyor.

LinkedIn üzerinde verilen ilanda BAE Systems’ın Virginia merkezli kolu “kripto paralar konusunda yeterlilik gösterebilen” ve “müşterinin operasyonel gereksinimlerini desteklemek” için ABD başkentine gidebilecek adaylar arıyor.

Kripto para uzmanında aranan özellikler neler?

Başarılı adayların ya sertifikalı bir Bitcoin uzmanı ya da kripto paralar hakkında “temel bir anlayışa” sahip olmaları gerekiyor. İlanda, eliptik eğri algoritmalarında uzmanlığın yanı sıra “Akıllı Sözleşme güvenlik açıklarını analiz eden deneyim” gereksinimi yer alıyor.

Adayların ayrıca kripto paraların kaynak kodu düzeyinde nasıl çalıştığını ve “gizlilik paralarını, cüzdan türlerini, tam ve hafif node’ları, sanal para ödeme işlemcilerini, güvenli ödeme protokollerini ve ilgili diğer sorunları anlamaları” bekleniyor.

BAE Systems dünyanın en büyüklerinden

BAE Systems Inc., ABD Savunma Bakanlığı’nın en büyük müteahhitlerinden biri ve bakanlığa askeri donanım ve gelişmiş elektronik/teknoloji çözümleri sağlıyor.

BAE’nin ilanı müşterinin kim olduğunu açıklamıyor ancak adayların genellikle hassas bilgileri işleyen pozisyonlar için kullanılan yalan dedektörü Polygraph’dan güvenlik izni almasını gerektiğini söylüyor.

Adayların, müşteri organizasyonu içinde “her seviyedeki” personel ile etkileşime girmesi ve “destekleme operasyonları veya İstihbarat Topluluğuna aşina olma” konusunda deneyim sahibi olmaları bekleniyor. Ayrıca en az altı yıl iş deneyimine sahip olmaları gerekiyor.

ABD’de kripto para analizine ilgi büyüyor

ABD makamları kripto para birimleri analizine olan ilgilerini sürdürüyor. Blockchain analitik firması Chainalysis, 2019 yılında 10 federal hükümet sözleşmesinden 10 milyon dolardan fazla para kazandı.

BAE’nin ilanı birkaç aydır yayında olmasına karşın 25’ten az başvuru aldı.

coindesk

İsviçre kripto para işlemlerine sıkı gözetim getiriyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin