PBoC dijital para birimi laboratuvarı, Pekin'in dışında yeni araştırma merkezini başlattı
PBoC dijital para birimi laboratuvarı, Pekin'in dışında yeni araştırma merkezini başlattı

PBoC dijital para birimi laboratuvarı, Pekin’in dışında yeni araştırma merkezini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

People’s Bank of China dijital para araştırma laboratuvarı (PBoC), Blockchain dahil olmak üzere fintech dağıtımını teşvik etmek istiyor. PBoC, bu amaç ile Pekin dışındaki bazı şehirlere devam eden araştırma çabalarını daha da genişletiyor.

Yerel finansal haber kaynağı Securities Times’tan çarşamba günü konu ile ilgili bir rapor yayınladı. Rapora göre, laboratuvar, Doğu Jiangsu eyaletinin başkenti Nanjing’de bir fintech merkezi kurdu. Fintech merkezi için yerel belediye ile işbirliği yapıldı.

PBoC’nun amacı pilot programlarda geliştirilen teknolojileri uygulamak olacak

Amaç, bankalar ve PBoC’nin Jiangsu şubesi, Jiangsu Bankası ve Nanjing Üniversitesi gibi akademik kurumlarla birlikte pilot programlarda geliştirilen teknolojileri uygulamaktır. Bunların hepsi aynı zamanda merkezin ortak kurucularıdır.

Rapora göre yeni oluşturulan belediye fintech merkezleri, gelecekte prototipten üretime geçtiğinde PBoC’nin planlanan merkez bankası dijital parasının test edilmesine yönelik merkezler olarak hizmet verecek.

Shenzhen Fintech Limited adlı bir firma laboratuvara dahil edildi

Jiangsu eyaleti, dijital para araştırma laboratuarını, güney şehri Shenzhen’de bulunan bir yan kuruluşu kurmasından sadece bir ay sonra açıkladı. Çin ticaret sicil veri tabanına göre, Shenzhen Fintech Limited adlı bir firma 16 Haziran’da 300.000 dolarlık başlangıç sermayesi ile laboratuvara dahil edildi. Uzmanlar, bu tür katılımlara olumlu yaklaşıyor. Yeni teknoloji girişimlerinin bir araya gelerek oluşuma katılması ile laboratuarın daha da güçleneceği bildiriliyor.

Laboratuar pek çok patent başvurusunda bulundu

Daha önce bildirildiği üzere Yao Qian liderliğindeki araştırma laboratuarı, kripto paranın temel özelliklerini içeren bir merkez bankası dijital para biriminin oluşturulmasıyla ilgili 40’dan fazla patent başvurusunda bulundu.

Ayrıca salı günü PBoC tarafından başlatılan Blockchain tabanlı bir ticari finansman platformunun küçük işletmeler için finansman yükünü hafifletmek isteyen birkaç katılımcı ticari bankada test aşamasına geçtiği bildirildi.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin