Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!
Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!

Pazarın yüzde 40’ı 1000 Bitcoin (BTC) balinasının elinde: Fiyatı düşürebilirler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük miktarda Bitcoin’i olan insanlar balinalar olarak bilinir. Ve genellikle küçük yatırımcılar için endişe kaynağıdırlar. Bitcoin’lerinin bir kısmını satarak, Bitcoin (BTC) fiyatını bile düşürebilirler.

Bitcoin (BTC) balinaları birlikte hareket ederek fiyatı düşürebilirler

AQR Capital Management’ın eski genel müdürü Aaron Brown’a göre, dünyadaki Bitcoin’in yaklaşık yüzde 40’ı muhtemelen 1000 kişinin elinde ve her biri varlıklarının yaklaşık yarısını satmak isteyebilir. Dahası, balinalar hareketlerini koordineli bir şekilde planlayabilirler. Birçoğu Bitcoin’in erken yatırımcısı olduğu için, birbirlerini yıllardır biliyor ve potansiyel olarak bir araya gelebiliyorlar. Multicoin Capital’in yönetici ortağı Kyle Samani, konuya yönelik şunları söylüyor:

Sanırım birkaç yüz insan var. Hepsi birbirlerini arayabilirler. Bitcoin gibi pazarlar için, insanların böyle organize bir şekilde hareket etmeleri konusunda hiçbir yasal engel yok.

En zengin Bitcoin adresleri kripto para borsaları

“Kriptolardaki manipülasyon, piyasanın spekülatif yapısı nedeniyle aşırı.”

Bitcoin’in ilk yatırımcılarından biri olan Roger Ver, balinaların birbirleriyle uyum içinde hareket edip edemeyeceği sorusunu yanıtlıyor:

Böyle bir şeyin mümkün olduğundan şüpheliyim. İnsanlar istedikleri şeyi kendi paralarıyla yapabilmeli. Şahsen benim böyle şeyler için zamanım olmadı.

BlockTower Capital’in kurucu ortağı Ari Paul, konuya yönelik şunları söylüyor:

Herhangi bir varlık sınıfında olduğu gibi, kripto paralarda da büyük yatırımcılar fiyatı manipüle etmek için birlikte hareket edebilirler. Dijital para birimlerindeki bu tür manipülasyon, bu piyasanın gençliği ve varlıkların spekülatif yapısı nedeniyle aşırı.

Spencer Bogart: “Bitcoin’de daha adil bir dağıtım var.”

Blockchain Capital’ın genel müdürü Spencer Bogart, sıradan yatırımcıların pazar hacmi kadar küçük dijital para birimleri için daha büyük bir dezavantaja sahip olduğunu ve yatırım fonları arasında Bitcoin’de daha adil bir dağıtım olduğunu söylüyor.

Tetras Cpital’in kurucularından olan Alex Sunnarborg’a göre, en çok Bitcoin’e sahip 100 Bitcoin adresi tüm dolaşımdaki paranın %17,3’ünü kontrol ediliyor. Bitcoin’e rakip olan Ethereum’da bu oran %40. Gnosis, Qtum ve Storj gibi para birimleri için bu oran %90’ın üzerinde.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin