Paxos, New York düzenleyicisi tarafından onaylanan dolar destekli stablecoin'i açıkladı
Paxos, New York düzenleyicisi tarafından onaylanan dolar destekli stablecoin'i açıkladı

Paxos, New York düzenleyicisi tarafından onaylanan dolar destekli stablecoin’i açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain startup’ı Paxos pazartesi günü yaptığı açıklamada, New York Eyaleti’nin yasal desteğiyle istikrarlı bir stablecoin başlattığını duyurdu.

Şirket, New York Department of Financial Services (NYDFS) tarafından onaylanan ve düzenlenecek olan yeni çıkartılacak Paxos Standard’ın ABD doları tarafından desteklendiğini açıkladı. Özellikle, kurum hâlihazırda kalifiye bir muhafızdır.  ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından müşteri fonlarının tutulması için yasal olarak düzenlenmiş ve onaylanmıştır.

Paxos, güvenli ve istikrarlı bir dijital para seçeneği sunacak

Paxos Standard Token’ı, şirkete göre, anlık işlem yerleşimlerini görebilen bir dijital para seçeneği sağlayacak. Token, kripto varlıklarındaki yatırımcılara likidite sağlamak için Blockchain teknolojisi ile tasarlandı.

Kurum CEO’su ve kurucu ortağı Charles Cascarilla yaptığı açıklamada, yeni istikrar politikasına değindi.  Piyasaları Blockchain teknolojisinden yararlanan tam olarak dolar ile teminatlandırılmış varlık yoluyla yürütme yeteneğine sahip finansal piyasalar sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Cascarilla, yeni token’ın dijital varlıklarda önemli bir ilerleme olarak adlandırıldığını söyledi:

Mevcut pazarda, dijital varlıkların benimsenmesinin önündeki en büyük engel, güven ve oynaklıktır. 1:1 dolarlık teminatlı bir kararlılık ile düzenlenmiş bir token olarak, paranın faydasını artıran bir varlık sunduğumuza inanıyoruz.

Etherum’un ERC-20 standardına dayalı olarak inşa edilen sbalecoin, Ethereum ağı üzerindeki iki cüzdan arasında gönderilebilir. Ancak açıklamada, yalnızca doğrulanmış kurum müşterilerinin şirketin web sitesindeki token’ları satın alabilecekleri belirtildi.

Hizmetlerinin bir parçası olarak, Paxos itBit borsasını kullanan herhangi bir yatırımcı, Paxos Standard’ı kullanarak kripto paraları derhal nakit olarak dağıtabilir. Token, aynı zamanda, borsa sembolü PAX ile diğer borsalarda da listelenecektir.

Şirket daha önce NYDFS aracılığıyla düzenleyici onaylar aldı. Şu anda sınırlı amaçlı bir güven şirket tüzüğünde faaliyet gösteriyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin