Palihapitiya
Palihapitiya

Social Capital’ın kurucusu Bitcoin’in 1 milyon dolar olacağı yönündeki tahminini yineledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Social Capital’ın kurucusu ve Golden State Warriors’ın ortaklarından Chamath Palihapitiya, CNBC’ye bugün verdiği röportajda Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını düşündüğünü söyledi.

Yöneticilik kariyeriyle tanınan ve Bitcoin’e ilk olarak 2012 yılında yatırım yaptığı bilinen ünlü isim, Bitcoin’in hayatımızda her geçen gün daha fazla yer bulması sebebiyle Bitcoin fiyatının önümüzdeki 20 yılda kitlesel olarak artacağını düşündüğünü belirtti.

Palihapitiya: “Altının değeriyle kıyaslanabilir.”

1 milyon dolarlık tahminini yineleyen Palihapitiya, Bitcoin’in altın ile karşılaştırılabilir bir değer deposu olarak değerlendirilmesine dayandırdığı tahminini şöyle açıkladı:

Dünyanın düzgün bir şekilde işlemesinin önünde aşındırıcı bir etkiye sahip olan otokratik rejimler ve bankacılık altyapısının karşısında olan Bitcoin, altının değeriyle kıyaslanabilme potansiyeline sahip. Bitcoin’in önümüzdeki 3-4 yıl içinde 100 bin doları, 20 yıl içinde ise 1 milyon doları geçeceğini düşünüyorum.

“Bitcoin geleneksel bankacılık için bir önlem.”

Palihapitiya’ya göre temel argüman, Bitcoin’in mevcut bankacılık altyapısının yol açtığı büyük sorunlara karşı bir önlem sunduğu.

Bankacılık yapısı başarısız olursa, Bitcoin temel olarak mevcut platformla bağlantısını koparır. Palihapitiya’nın son tavsiyesi ise tüm varlığınızın en az yüzde birini Bitcoin’i yatırmanız yönünde. Kendisi, bunun belki de hepimizi kurtarabileceğini söylüyor.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin