oxford kripto para
Oxford İngilizce sözlüğü kripto para terimlerini tanımladı

Oxford İngilizce sözlüğü kripto para terimlerini tanımladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para ekosistemi, henüz 10 yılı aşkın bir sistem olmasına karşın hem teknolojisi hem de kullanım yöntemleriyle dünya üzerinde sağlam bir zemin oluşturmaya devam ediyor. Ekosistemin temel teknolojisi Blockchain ise endüstriyel anlamda kripto paraların önünde ilerliyor.

Hem finansal teknoloji alanında hem de finans dışı alanda kullanıma uygun olan yeni nesil teknoloji, diğer yandan kripto paraların da geniş çaplı kullanımının en önemli itici güçlerinden.  Kripto para sektöründe Bitcoin, özellikle son dönemdeki küresel ekonomik çalkantılarla bir değer deposu olarak ön plana çıkmaya devam ederken altcoin’ler kullanım alanlarını genişleterek günlük yaşamın her alanına nüfus edebilecek teknolojilerin bir parçası haline gelmek için mücadele ediyorlar.

Dünyaca ünlü İngilizce sözlük kripto para birimlerini anlamlandırdı

Bu temeller oluşturulurken literatür açısından da önemli gelişmelere meydana geliyor. Öyle ki dünyanın en saygın sözlüklerinden biri olan Oxford İngilizce Sözlüğü, yaptığı son güncelleme de kripto para, Bitcoin, Satoshi kelimelerinin tanımı yaptı. Son olarak 650’den fazla yeni kelime, anlam ve dip yazı ekleyen sözlükte “kripto para birimleri” terimi listede bir yer bulmayı başardı. İkame para birimi olarak tanımlanan anlam, aynı zamanda en eski dijital para birimi olarak Bitcoin’i içeriyor. Ayrıca, Bitcoin dijital ödeme sistemindeki en küçük para birimi olarak Satoshi terimini de ekledi.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin