Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Önümüzdeki aylar için Bitcoin (BTC) senaryoları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in girdiği son yükseliş trendi gösterdi ki BTC önündeki direnç seviyelerini birer birer kıracak güçlü bir potansiyele sahip. Hatta Bitcoin, bu hafta 9.000 dolar direncine de dokunduktan sonra ciddi bir düzeltmeye girdi. Bu düzeltmenin ardından gelebilecek toparlanma için ise birçok senaryo mevcut.

Bitcoin üzerine kurulan senaryolar, yükseliş tahminleri BTC’nin dolar karşısında daha ne kadar değer kazanabileceği üzerine varsayımlardan oluşuyor.

Bitcoin kazanımları ve öngörüleri

Bitcoin’in mevcut durumu özetle aşağıdaki gibi formüle edilebilir:

  • Aylık yüzde 63’lük kazanımlarla BTC, Ağustos 2017’den bu yana en uzun aydan aya kazanma süresine girmiş görünüyor.
  • Aydan aya diyagramda görülen düşen kanal kopması, 9.442 dolarlık ana direnç seviyesini artırdı.
  • BTC, son olarak yılın en yüksek değerine ulaştı. Pazar günü onaylanan günlük grafikte bayrak formasyonu kırılımı gerçekleşmesi sonrası 9.000 dolara ulaşmayı başardı
  • Değer 8.000 doların altına düşerse yükseliş eğilimi zayıflayabilir.

Peki, Bitcoin’den (BTC) ne bekleniyor?

Bitcoin (BTC), dört aylık değer kazancıyla Ağustos 2017’den bu yana en uzun galibiyet serisini sürdürmeye devam ediyor.

Genellikle bu tür artışlardan sonra piyasada bir sakinlik olur ve sonraki günlerde yeni bir ayarlama görülebilir.

Örneğin, BTC şu anda haftadan haftaya “money flow index” ile gösterildiği gibi Aralık ayından bu yana çok fazla alım ağırlığı görüyor.

Kripto para, 200 günlük hareketli ortalama üzerinde (MA) harika bir görünüme sahip -uzun vadeli görünümün geniş çaplı takip edilen bir göstergesi-. 200 günlük ortalamanın şu an 4.600 dolar bandında olduğu görülüyor.

Böylece BTC, dördüncü ayını da artıda kapatıyor. Şubat, Mart ve Nisan aylarında sırasıyla yüzde 11, 8 ve 28,6 oranında aylık değer kazanan Bitcoin Mayıs ayında en büyük atılımını yaparak yüzde 60 oranında değer kazandı.

Şu anda görülen düzeltme Bitcoin’i 8.000 doların altına düşürürse, satıcılar hâkimiyeti ele geçirebilir görüşü de alternatif bir görüş olarak duruyor. 9.000 dolara ulaşıp bu seviyeye tutunması ise Bitcoin için yeni yükselişlerin habercisi olabilir.

Kripto pazarlarından son gelişmeler…

Kripto uzmanlarının ortak bir görüşü var

Ünlü bir İngiliz karşılaştırma sitesi, on kripto uzmanının görüşlerini analiz etti ve görüşlerinde küçük farklılıklar olmasına rağmen, BTC’nin 2019’un başarılı bir şekilde 9.500 dolar seviyesine ulaşmasını bekledikleri sonucuna varıldı.

10 uzmanın panelinde Joseph Raczynski, Craig Conn, Jimmy Song ve diğer etkili isimler vardı.

Uzmanlardan ayrıca İlk 10 kripto para hakkındaki düşüncelerini ve tahminlerini paylaşmaları istendi. Anket katılımcılarının 4 tanesi, bir sonraki boğa hareketi sırasında BTC’nin 20.000 dolar seviyesini görebileceğini iddia etti.

Panelistlerin yüzde 50’si, BTC’nin parabolik hareketinden sonra nihayetinde sakinleyeceğini düşünürken, 2017 yılındaki fiyat hareketinin tekrar edebileceğini kabul etti.

Bitcoin ile yeni bir döneme giriyoruz. Kurumsal oyuncuların birçoğu, bunun bir deney olduğunu söyledi (halka açık), bu durum böyle olabilir. Özel olarak, bazı diğer hedge fonların ve diğer kurumların bu düşük dönemde yatırım yapmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Joe Raczynski

Son sıçrayışın nedenleri farklı olabilir, işte kripto sektörünün etkili isimlerinin düşünceleri:

Here’s why BTC surged

 ABD-Çin ticaret savaşları (3)
Consensus’da kripto ile ilişkili yapılacak duyurular (1)
Yaklaşan Bitcoin emisyonunda azalma (halving) (4)
Kurumsal yatırımcıların kripto parayı geliştirmesi (5)
Bireysel yatırımcıların satın almak için iyi bir zaman olduğuna inanması (6)
Diğer (2)

Büyük olasılıkla, bu faktörlerin birleşimi BTC fiyatının 2019 yılının sonuna kadar da yükselmesini sağlayabilir.

u.today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin