Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik:
Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik: "Bitcoin çökebilir!"

Önemli teknik gösterge Bitcoin için kırmızı alarm verdi! Düşüş sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fibonacci Retracement göstergesi, uzmanlara göre Bitcoin fiyatının kısa vadede 5.300 dolara düşeceğini gösteriyor. BTC son bir hafta içinde 7.325 dolardan 6.600 doların altına düştü.

Bitcoin’in geçmişi göz önüne alındığında anahtar Fibonacci seviyelerini tekrar test edeceği düşünülen kripto paranın kısa vadede düşüş göstermesi muhtemel. Geçen hafta 7.000 dolardan 6.000 doların ortalarına düşen BTC, teknik analistlere göre 5.300 dolara dek inebilir.

Crypto Birb olarak bilinen kripto para analistine göre önde gelen kripto para birimi, başka bir ralli görmeden önce düşük 5.000 dolar seviyelerini yeniden test edebilir. Kripto para trader’ı ayrıca kısa vadede 5.300 doları Bitcoin için 0.618 Fibonacci seviyesi olarak tanımlayan bir grafik paylaştı.

Analistlere göre Bitcoin düşüşü sürebilir

Teknik analistler genellikle 0.618 Fibonacci seviyesini, 0.168’in altın oranı olarak da bilinen önemli kısa vadeli destek olarak kabul ederler. Tarihsel veriler, BTC’nin kısa sürede birkaç kez ana Fibonacci seviyelerine doğru çekildiğini gösteriyor. Bu tür geri çekmeler, Bitcoin aşırı volatiliteye tanık olduğunda daha sık ortaya çıkıyor.

Bu haberin yazıldığı esnada Bitcoin, son 24 saatte %3,3 düşüşle 6.600 dolar seviyesinin biraz üzerinde el değiştiriyor. Teknik nedenlerin yanı sıra, analistlere göre diğer fiyat göstergeleri de Bitcoin fiyatında bir düşüş yaşanabileceğini gösteriyor. Bitcoin hâlâ küresel salgın nedeniyle acı çeken geleneksel finansal piyasalarla paralel hareket ediyor gibi görünüyor.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, BTC’nin finansal piyasalardaki çöküş nedeniyle önümüzdeki haftalarda 3.000 dolar seviyelerini tekrar test edebileceğini iddia ediyor. Bitcoin’in Göreceli Güç Endeksi de hayli düşük bir seviyede seyrediyor.

coinnounce

Dünyanın en zengin kişileri listesi yayımlandı: Listede kripto para girişimcileri de var


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin