Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!
Sıcak Gelişme: VanEck, Bitcoin ETF için SEC'e yeniden başvurdu!

Önemli gelişme: SEC daha beklesin! İsviçre, Bitcoin ETF/ETP yarışında liderliği ele geçirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüm gözler hala Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ilk Bitcoin ETF kararını beklerken, İsviçreli düzenleyiciler Bitcoin ETF/ETP konusunda yine bir adım öne geçti. İsviçre’den gelen en son güncellemelere göre, ana borsa, dünyanın ilk borsada işlem gören birden fazla kripto para ürünü için yeşil ışık yaktı.

İsviçre, Bitcoin ETF/ETP yarışında liderliği ele geçirdi

BTC fiyatları yılın en düşük seviyesine ulaştığında İsviçreli regülatörler, dünyanın ilk kripto para birimi bazlı borsada işlem gören ürünü açıkladıkları için piyasaya bir neşe getirme fırsatını yakaladılar. Zürih’teki SIX Borsası’nda önümüzdeki hafta işlem görmeye başlayacak olan Amun Crypto ETP, beş lider kripto paranın hareketlerine dayanan bir endeksi takip etmek üzere tasarlandı.

ETP, ETP’nin varlıklarının yarısından biraz fazlasının Bitcoin’e yatırılacağı ve geri kalanının XRP (yüzde 25,4), Ethereum (yüzde 16,7), Bitcoin Cash (yüzde 5,2) ve Litecoin (yüzde 3) arasında bölüneceği bir şekilde kuruldu. ETP yıllık yüzde 2,5’lik bir yönetim ücreti alacak.

Amun ETP, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara hitap ediyor

Londra‘daki bir finans teknolojisi şirketi olan Amun’un kurucu ortağı ve CEO’su Hany Rashwan, kripto para birimi ETP’sinin yatırımcılar tarafından yaygın olarak kullanılan geleneksel borsada işlem gören ürünlerin gerektirdiği aynı katı standartları karşılamak için inşa edildiğini söyledi. Hany Rashwan konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Amun ETP, sadece menkul kıymetlere yatırım yapmakla sınırlı olan veya kripto paraya yatırım yapmak istemeyen kurumsal yatırımcılara verilecek. Ayrıca, yerel düzenleyici engeller nedeniyle kripto borsalarına erişimi olmayan bireysel yatırımcılarına da erişim sağlayacak.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

ETP onayı, kripto para birimi yatırımcılarına umut aşılıyor

İki rakip firma olan CoinShares ve Greyscale, halihazırda dijital para yatırım araçları sunuyor, ancak bunlar farklı yasal yapılar ve bu kategoride Amun Crypto ETP ilk kez kripto paralarla bağlantılı. İki uzman pazarcı olan Jane Street ve Flow Traders, Amun ETP için seed yaptı ve yetkili katılımcılar olarak hareket etmeyi kabul etti. ETP, piyasaya sürülen vahşi dalgalanmaya yanıt olarak, kripto para birimi yatırımcılarına umut aşılıyor.

İsviçreliler izin vermiş olsa da ABD‘li düzenleyiciler, bu tür araçların yatırımcıları “hileli ve manipülatif eylem ve uygulamalara” maruz bırakabileceğine dair endişelerden dolayı kripto para ETF’lerini başlatmak için yapılan çoklu başvuruları reddettiler. Ancak buradaki sermaye akışı, diğer düzenleyicileri de benzer ürünler için onay vermeye sevk edebilir.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin