Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!
Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

Önemli gelişme: Bakkt resmen kripto para lisansı sahibi oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – New York Finansal Hizmet Departmanı (DFS) bugün, Bitcoin saklama firması Bakkt’a bir BitLicense verdi. Bu, yirmi dokuzuncu BitLicense olarak kayıtlara geçti.

BitLicense nedir?

BitLicense, New York eyaletinde sanal para birimi işletmeleri için verilen lisansı tanımlamak için yaygın olarak kullanılan bir terimdir. 2015 yılında başlatıldı ve almak isteyen firmaların belirli gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bunu yapmak ise 100 bin dolara mal oluyor.

Bakkt, ilk olarak 2018 yılında New York Borsası’nın (NYSE) sahibi olan ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE) tarafından duyuruldu. Eylül 2019’da ise piyasaya sürüldü. ICE’de Bitcoin vadeli işlemleri için bir saklama hizmeti sunuyor. Bakkt/ICE’nin teklifi arasındaki en önemli fark, alım satımların ABD doları gibi fiat para eşdeğeri yerine fiziksel olarak Bitcoin’de (yatırımcıların Bitcoin ile ödeme alacağı anlamına gelir) yapılması.

Bakkt CEO’su Gavin Michael duyuruda, şöyle dedi:

“Bu, dijital varlıkları herkes için erişilebilir hale getirme vizyonumuza ulaşmak için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Bakkt Uygulamasının yakında çıkacak olan lansmanının da vurguladığı bu hızla gelişen sektörde yeniliği teşvik etmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

DFS finansal hizmetler sorumlusu Linda Lacewell, departmanın, özellikle salgın sonrasında devlet yeniden inşa etmeye başladığında, kripto şirketlerinin New York’ta büyümesini sağlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bakkt, müşterilerin çeşitli mağazalarda Bitcoin harcayabilecekleri daha geniş bir ekosistemi mümkün kılmak da dahil olmak üzere mevcut teklifinin ötesinde iddialı planlara sahip. Geçen yıl, Starbucks ile bir hizmeti denedi ve müşterilerin Bitcoin’lerini kahve almak için kullanmasına izin verdi. Ancak bunlar doğrudan Bitcoin ödemeleri değildi, kripto para birimi satış noktasında nakde çevrildi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin