Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!
Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

Öncü Bitcoin borsası hacklendi – kayıp 150 milyon dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ticaret hacmine göre dünyanın en önde gelen kripto borsalarından biri olan KuCoin’in bugün erken saatlerde hacklendiği bildirildi. Kesin ayrıntılar henüz bilinmemekle birlikte, 150 milyon dolarlık fon KuCoin’den bilinmeyen bir adrese taşındı.

Bir süre önce yayınlanan bir açıklamada, borsa şu tweeti attı:

Kullanıcı işlemleri askıya alındı

KuCoin ayrıca şu anda kapsamlı bir güvenlik denetiminin yapıldığını duyurdu ve diğer fonların güvenliğini sağlamak için tüm kullanıcı para çekme ve para yatırma işlemlerinin de askıya alındığını ekledi.

Burada, ilginçtir olan yazının yazıldığı sırada, KuCoin’in bu olayı bir “hack” olarak değerlendirmemesi. Bunun yerine, borsa, durumun tüm açıklayıcı işaretlere sahip olmasına rağmen vakayı tek başına bir “güvenlik olayı” olarak inceliyor.

Kripto borsası, kullanıcıları fon kayıpları konusunda güvence altına almakta da hızlıydı ve bu tür bir zararın “tamamen KuCoin ve sigorta fonumuz tarafından karşılanacağını” ortaya koydu. CEO Johnny Lyu’nun olayı ele almak için daha sonra canlı yayın yapacağı bildirildi.

Tepkiler çığ gibi

Güvenlik olayına verilen tepki, beklendiği gibi çığ gibi oldu. Birçok kullanıcı, “güvenlik olayının” hemen sonrasında şeffaflık ve resmi iletişim eksikliği olduğunu düşündüklerini söyledi. KuCoin ise durumu düzgün bir şekilde gözden geçirmek için daha fazla zaman istedi.

Yönetim tarafında yaşanan kafa karışıklığı ve iletişimde yaşanan aksaklık, KuCoin hisselerinin (KCS) % 10-15 oranında önemli ölçüde düşmesine neden oldu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin