Qiwi'nin bir çalışanı 500 bin Bitcoin (BTC) üretti!
Qiwi'nin bir çalışanı 500 bin Bitcoin (BTC) üretti!

Ödeme terminallerini kullanarak 500 bin Bitcoin (BTC) çıkardı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus ödeme hizmetleri sağlayıcısı Qiwi’nin CEO’su Sergey Solonin, dün yaptığı açıklamada bir çalışanının ödeme terminallerini kullanarak 500.000 Bitcoin (BTC) kazdığını belirtti.

Qiwi’nin bir çalışanı 500 bin Bitcoin (BTC) üretti!

Sergey Solonin, konuya yönelik açıklamayı Moscow Advanced Communications School’da öğrencilere konuşurken anlattı. Şirketinin Rusya’da Blockchain alanında önemli atımlar yaptığı Solonin, geliştiricilerinden birinin makinelerin kullanılmadığı zamanlarda şirketin donanım gücünü Bitcoin madenciliği yapmak için kullandığını ifade ediyor. Solonin ayrıca, bu kişinin birkaç ay boyunca madencilik işlemlerinden yaklaşık 5 milyon dolar elde ettiğini belirtiyor. Solonin konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Hepsinden önemlisi, ben bu miktara hayran kaldım: üç ay içinde, 500 bin token para kazanmayı başardı ve bu da 5 milyon dolara mal oldu. Ve şimdi milyarlarca dolar. Ne çılgın bir şey, diye düşündüm, bu terminallerde 3 cent kazanmak için uğraşıyoruz ve burada saklı bir altın madeni var.

Bitcoin madenciliği diğer işlerden daha kârlı

Qiwi bu çalışanlarının yasa dışı etkinliğini, gece saatlerinde terminallerin aşırı elektrik kullanması nedeniyle fark etti. Geliştirici yakalandıktan sonra servetini teslim etmeyi reddetti ve işinden istifa etti. Solonin, bu geliştiricinin şirket malını kullanarak elde ettiği kârı devretmesi istendiğinden sonra şirketten ayrıldığını söyledi. Ayrıca, kalan çalışanlarından madenciliğe devam etmelerini isterken devamında ağ zorluğu Qiwi’nin donanımı için çok fazla geldi.

Solonin, Qiwi’nin terminallerinin Bitcoin için kullanıldığında şirketin aslında yaptığı işe göre daha kârlı olduğunu görünce, şirketin çalışanlarına benzer bir operasyon kurmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Ancak, yaklaşık üç aylık hazırlıklardan sonra, terminallerin hesaplama gücünün Bitcoin ağındaki diğer madencilerle rekabet etmek için zaten yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Rusya kripto para madenciliğini düzenliyor

Meduza bu haberi yayınladıktan sonra yaptığı yeni bir güncellemede, eski Qiwi programcısının 500.000 Bitcoin’den yararlanamadığını çünkü bunların bir noktada kaybolduğunu da ekledi. Geçtiğimiz hafta Rusya Duma Komitesinin Finansal Piyasa Başkanı Anatoly Aksakov, kripto para madencilerinin ve sahiplerinin Rusya içerisinde mevcut Gelir Kanunu’na göre denetlenip düzenleneceğini söyledi.

Elevenews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin