NTT de Blockchain patenti alan şirketler arasına katıldı.
NTT de Blockchain patenti alan şirketler arasına katıldı.

Dünyanın en büyük dördüncü telekom şirketi Blockchain patenti aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük dördüncü telekomünikasyon sağlayıcısı olan Japon Nippon Telegraph and Telephone (NTT), 19 Temmuz’da ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi (USPTO) tarafından yapılan açıklamaya göre, sözleşmelerde Blockchain teknolojisini kullanmak için bir patent başvurusunda bulundu.

NTT elektronik sözleşmeleri Blockchain ile düzenelencek

NTT’nin patent başvurusu, Blockchain’deki sözleşmelerle ilgili her bir işlemin, alıcı tarafından imzalanmış sözleşmenin kanıtı olmadığından, gönderenin yalnızca elektronik imzasını içermesi üzerine.

Patent, bu problemi çözmek için basit ve olası bir yolun ilgili tüm tarafların tek bir işlemde elektronik imzalarını içermesi gerektiğini gösteriyor.

Patentin ayrıntıları, ilgili taraflar arasındaki her işlem için bir dijital imza kullanarak bir Blockchain üzerindeki bir sözleşme oluşturmaya dayanıyor. Patent dokümanı, ikinci hedefin bu süreç boyunca güvenilirliği sürdürmek olduğu yönünde devam ediyor.

Mastercard ve Bank of America da Blockchain patentleri aldı

Bu hafta NTT’nin yanı sıra pek çok büyük şirket Blockchain alanında yeni patentler yayımladı. Mastercard ve Bank of America bu şirketlerin başını çekiyor.

Bu arada, küresel telekom endüstrisi önümüzdeki beş yıl içinde Blockchain’den önemli ölçüde faydalanacak gibi görünüyor. Bu ayın başlarında yayımlanan bir raporda, teknolojinin 2023 yılına kadar sektöre yaklaşık 1 milyar dolar değerinde katkısı olabileceği vurgulanıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İsrail Bankası kripto paralarla ilgili olumlu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin