Norveç'te kripto para ile alınan araziler 2020 yılında teslim edilecek
Norveç'te kripto para ile alınan araziler 2020 yılında teslim edilecek

Norveç’te kripto para ile çok ucuza arazi satın alabilirsiniz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Liberstad, Norveç’in ilk özel şehrini inşa etmek için oluşturulan bir projedir. Özel şehirde, tüm mülkler özel şahıslara ait olacak ve tüm hizmetler çeşitli özel aktörler tarafından sağlanacak. Liberstad, tüm insan etkileşimlerinin gönüllü olması gerektiği felsefesine dayalı bir şehir olacak. Proje “küçük bir özgürlük parçası” olarak nitelendiriliyor. Bu proje kapsamında Norveç’te kripto para ile de arazi satın alınabiliyor.

Norveç’te kripto para ile alınan araziler 2020 yılında teslim edilecek

Burada 28’den fazla ülkeden 112 kişi arsa satın aldı. Norveç, İsveç, Brezilya, İngiltere ve diğer ülkelerden insanlar. Bu şehirde arazileri Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi kripto paralarla satın almak için 27 farklı kripto para kabul edilmekte. Arsalar 1.000 metrekare için 9.400 dolar ve 5.000 metre kare için 47.100 dolar gibi düşük bir fiyattan satılıyor. Projenin yol haritasına göre, yatırımcılar 2020 yılına kadar parsellerini alabilirler.

John Holmesland ve Sondre Bjellas bu tarım arazisini satın alan ilk insanlar. Bunu çeşitli sosyal medya platformları ve Liberstad’ın blog noktası aracılığıyla destekliyorlar. John Holmesland, bu şehirde bir özel polis departmanı, itfaiye ve diğer yardımcı departmanları kurmayı planladıklarını belirtti.

Liberstad, özgür dünyada çok fazla popülerlik kazanacak

John Holmesland ve Sondre Bjellas’a göre, Liberstad’daki parselleri satın almak için beş yüzden daha fazla yatırımcı kaydoldu. “Vergilendirme Hırsızlık” gibi sloganlarla Liberstad, özgür dünyada çok fazla popülerlik kazanacak. John Homesland konuya yönelik şunları söyledi:

Gürcistan’daki Atlantik İstasyonu’ndan ilham aldık. Bu aynı zamanda Liberstad gibi bir projeydi.

Liberstad’ın temel amacı, belirli bir arazi alanı içinde yaşam, özgürlük ve mülkün korunmasını sağlayan gönüllü, kâr odaklı özel bir girişim olmak. İnsanların Liberstad’dan talep ettikleri tek şey, saldırganlık ve Özel Mülkiyet Hakları ilkesine saygı duyulması gerektiğidir.

Artık uzak ülkelerden Bitcoin ile arazi satın alınabiliyor

Bir Bitcoin tutkunu konuya yönelik şu yorumu yaptı:

Proje yasal görünüyor. Ancak bunun için benim sözüme bakmayın, bu şehirden herhangi bir arsa almadan önce kendi araştırmanızı yapın. Bu fikrin harika olduğunu ve manzaranın açıkçası oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Ama gerçekten buna benzer projeler daha önce yapıldı ve çoğu başarısız oldu ya da terk edildi. Ama yine de, uzak bir ülkede Bitcoin ile arazi satın almak… Bu fikri seviyorum.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin