Nicholas Colas: “Anlamlı fiyat artışları için Bitcoin cüzdan büyümesi aylık en az yüzde 5 olmalı”
Nicholas Colas: “Anlamlı fiyat artışları için Bitcoin cüzdan büyümesi aylık en az yüzde 5 olmalı”

Nicholas Colas: “Bitcoin’in yeni bir hikayeye ihtiyacı var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trends üzerinden yapılan araştırmaya göre “Bitcoin” terimi bu yılın başından beri yüzde 75’ten fazla düşüş gösterdi ve son üç ay içinde yarıya indi. Araştırma şirketi DataTrek’in kurucu ortağı Nicholas Colas aramaların fiyatlar için kötü bir işaret olduğunu söyledi.

Bitcoin’in popülaritesi 9’a düştü!

Ayrıca Colas, konuya yönelik şunları söyledi:

Potansiyel yeni alıcılar için bir proxy olarak “Bitcoin” arama sorgularını izlemek üzere Google Trends’i kullanıyoruz. Bitcoin’in küresel ilgiyi yeniden kurmak için yeni bir hikayeye ihtiyacı var.

Google Trendler, belirli web aramalarının farklı popülerlik dönemlerini analiz eder. Belirli bir arama terimi için en yüksek popülerlik olarak 100 değeri alınır. Ocak ayı başında, Bitcoin’in popülaritesi 37’ydi ve Haziran başında 9’a kadar düştü.

Nicholas Colas: “Anlamlı fiyat artışları için Bitcoin cüzdan büyümesi aylık en az yüzde 5 olmalı.”

Colas ayrıca, Bitcoin fiyatlarının 20.000 dolara yaklaştığı 2017 yılının son çeyreği ile cari dönemi karşılaştırarak yeni oluşturulan Bitcoin cüzdanlarının sayısından da bahsediyor. Colas bunun fiyatlar için belirleyici olduğunu da söylüyor. Colas, yeni cüzdanlardaki büyümenin Nisan ve Mayıs aylarında yalnızca yüzde 2 olduğunu belirtiyor. 2017 yılının son çeyreğinde bu oran aylık yüzde 7,6 oranındaydı. Nicholas Colas, konuya yönelik şunları söyledi:

Anlamlı bir fiyat artışı görebilmek için Bitcoin cüzdanlarının büyüme oranının aylık yüzde 5 ya da daha fazla olması gerekiyor.

Diğer kripto paralardaki durum

Araştırma sonuçlarına göre, diğer kripto paraların arama sonuçları da düşüş gösteriyor. Piyasa değeriyle en büyük ikinci kripto para olan Ethereum için bu yıl aramalar yüzde 70 geriledi. Ripple aramaları, yüzde 87 gerilemeyle daha keskin bir düşüş gösterdi. Bitcoin Cash’de ise bu oran yüzde 82 oldu. Beşinci en büyük kripto para olan EOS, bu yıl için Google aramalarını yüzde 97 oranında artırdı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin