NEO/USD
NEO/USD fiyat analizi: Orta vadeli trendi kafaları karıştırıyor

NEO/USD fiyat analizi: Orta vadeli trendi kafaları karıştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Neo orta vadede değişken senaryolara sahip bir kripto para olarak karşımıza çıkıyor. Mayıs ayında oluşan 69.00 dolar direncinin bir türlü geçilememesi ve her denendiğinde ivme kaybetmesi alıcıların umutlarını kırmış gibi gözüküyor. Son yükselme çabaları ise fiyatı 66.50 dolara kadar yükseltse de bu seviyelere tutunamayan NEO/USD paritesinin, satıcıların baskın gelmesi ile bugün itibariyle 60 doların altında bulunduğunu görüyoruz.

Dün yükseliş trendindeki Neo’nun, gün bitiminde, aniden düşüş eğilimine girmesi kripto paranın bu dönemde değişken bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Günlük fiyat hareketleri incelendiğinde ise dün 63,07 dolardan açılan NEO fiyatı, günü 62,45 dolardan kapattı. Bu, gün özetinde satıcıların NEO piyasasında baskın olduğunu gösteren başka bir ölçüdür.

Stokastik osilatörü incelediğimizde yukarı yönlü momentumunda azaldığını ve şimdi yönünü aşağı çevirdiğini görüyoruz. Stokastik aşırı satış bölgesi kabul edilen, 20 seviyesinin altında seyretmesi paritenin daha da aşağılara gelmesini işaret ediyor.  Diğer yandan grafikte görülen Bollinger bandı alt ve üst çizgileri oluşturan sırasıyla 63 dolar ve 58 dolar seviyeleri devamlı değişiyor. Bu bantın üst ve alt çizgileri ise bir nevi fiyatın direnç ve destek noktalarını oluşturuyor.

NEO/USD
kaynak: tradingview

NEO/USD kısa dönemde düşüş eğilimi gösteriyor

21 Mayıs itibariyle yükselme eğiliminde gördüğümüz NEO fiyatı, günün bitmesine yakın aniden gelen satışlarla düşüş eğilimine girmiş ve bugün de bu düşüş eğilimini sürdürmektedir.  Bu düşüş, nihayetinde pariteyi 60 doların altına kadar sürüklemiş oldu. Şu an için NEO fiyatının dolar karşısında değer kazanmaya başlayacağını gösteren bir sinyal bulunmuyor bunun yanında saatlik grafikte görülen stokastik osilatörde 20 seviyesinin altında seyrediyor. Bu ise paritenin aşağı yönlü devam edeceğini gösteriyor. Ayrıca saatlik grafikte SMA-100 altında kalan fiyatlar piyasanın ayı piyasasında olduğunu teyit ediyor.

Mevcut grafikten yeniden yükseliş sinyalleri alınabilmesi için ilk olarak fiyatın 60 dolar direncini kırması gerekiyor. Ardından 100 saatlik basit hareketli ortalamanın üstüne çıkması beklenebilir. Böyle bir ivmeyi öncü bir  gösterge olan stokastik osilatör, kendini 20 seviyesini üzerine çıkararak ve yukarı yönlü ivme göstererek destekler. Ayrıca Bollinger bandından sinyal almak isteyen yatırımcılar fiyatın alt çizgiden ayrıldıktan sonra yeniden geri dönmemesini teyit için kanalın orta çizgisini en az iki mum kadar geçmesini beklemelidirler.

Şu an için düşüş trendinde bulunan NEO/USD çifti, elimizdeki grafikte yukarıda saydığımız sinyalleri alması ve boğaların bunu kabul edip sahneye çıkması ile yeniden yukarı yönlü bir ralli yapabilir.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin