1 milyon BTC satın alan milyarderden yeni Bitcoin açıklaması geldi!
1 milyon BTC satın alan milyarderden yeni Bitcoin açıklaması geldi!

Neden milyarder yatırımcılar fiyatlar konusunda olumlu? Fiyat yükselişi ne zaman başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mike Novogratz, Jim Breyer ve Tim Draper, uzun vadeli kripto eğilimine karşı iyimser kalan geleneksel finansal piyasalardaki milyarder yatırımcılar arasında yer alıyor. Bu yatırımcılar, kripto sektörünün yüzde 85’lik bir düşüşün ardından olumlu duruşlarını nasıl sürdürüyorlar?

Milyarder yatırımcılar kayıplarla başa çıkabiliyor

Çoğunlukla, yüksek profilli bireysel yatırımcılar, portföylerinin küçük bir kısmını Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi yüksek riskli varlıklardan oluşturdukları için ciddi kayıplarla başa çıkabilirler. Gayrimenkul ve diğer geleneksel pazarlarda olduğu gibi, varlıklı yatırımcılar beklenmedik bir piyasa çöküşü veya bir ayı piyasasının ortaya çıkması durumunda bile varlık ve mülklerini arttırma yeteneğine sahip.

Ancak, günlük faaliyetlerini ve masraflarını karşılamak için hızlı nakit ihtiyacı olan normal bireysel yatırımcılar ve traderlar, portföylerinde tuttukları yüksek riskli varlıkların çoğunu satmaktan başka seçeneğe sahip değil.

Kaynak: TradingView
Kaynak: TradingView

Bitcoin’in tarihsel performansı umut veriyor

Ayı piyasasında, bireysel yatırımcılar genellikle yüzde 80 ila 90 arasında bir değer düşüşünü ön göremedikleri ve varlıklarını tasfiye edecekleri bir pozisyona zorlandıkları için önemli bir zarara uğrarlar. Buna karşın milyarder yatırımcılar ve büyük ölçekli kurumlar portföylerini tutma ve sürdürme lüksüne sahip.

Belki de kripto para piyasasının uzun vadeli büyümesi üzerinde nispeten pozitif kalmalarına sebep olan başka bir faktör, Bitcoin’in tarihsel performansı. Geçtiğimiz dokuz yıl boyunca, Bitcoin, ortalama yüzde 85 oranında düştüğü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine geri döndüğü beş çöküş ve ardından yükseliş döngüsüne maruz kaldı.

nasdaq kripto ticareti

Nasdaq girişimleri Bitcoin’e olan inancın bir göstergesi

Bitcoin, 19.500 dolardan yaklaşık yüzde 82 oranında değer kaybetti ve 2.950 dolara kadar ulaştı. Wall Street’te, şu anda kripto para piyasasında yer alan yüksek profilli yatırımcıların çoğu, kripto para birimlerindeki çöküş ve ardından yükseliş paterni gibi birçok döngüden geçtiler ve bu yatırımcıların büyük bir kısmı için böyle döngüler sıradan hale geldi.

Bu yıl da yatırımcılara bir varlık sınıfı olarak kripto para birimlerinin bir heves olmadığı gösterildi. Çünkü hem kripto para birimi ile ilgili işletmeler hem de büyük finansal kurumların Nasdaq’ın çabalarında görüldüğü gibi varlık sınıfını çevreleyen altyapıyı inşa etmeye ve güçlendirmeye devam ettiler. Bir milyarder girişimci Jim Breyer, dünyanın en iyi bilim adamlarının Blockchain alanına akın ettiğini ve endüstriye karşı olmanın akıllıca bir hamle olmayacağını şu sözlerle belirtiyor:

En iyi bilgisayar bilimcileri Blockchain üzerine çalışıyorlar. Çünkü Blockchain’in ne anlama geldiği konusunda çok fazla temel ilgiye sahipler. Bu nedenle dünyanın en iyi ve en parlak beyinlerine karşı bahse girmek istemezsiniz.

15 ekim rallisi

Peki fiyat yükselişi ne zaman başlayacak?

Ortalama olarak, Bitcoin’in geçtiğimiz beş ana düzeltmede toparlanması ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması 67 hafta sürdü. Bitcoin’in 19.500 dolara ulaştığı noktadan 67 hafta, 2018’in ikinci çeyreğine denk geliyor. Geçmiş, kripto para biriminin gelecekteki performansının bir garantisi değil. Ancak piyasanın normalde yoğun satışlarla nasıl başa çıktığı ve nasıl yaşayacağına dair bir ipucu sağlar.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin