Neden Bitcoin fiyatı düşüyor?
Neden Bitcoin fiyatı düşüyor?

Neden Bitcoin fiyatı düşüyor? İşte cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin bugün Şubat ayından bu yana 6.404 dolarlık yeni bir rakama ulaştı. Yazım sırasında Bitcoin’in 110,9 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Peki neden Bitcoin fiyatı düşüyor?

Neden Bitcoin fiyatı düşüyor?

Bitcoin fiyatlarındaki dik düşüşün ardındaki nedenler, son zamanlarda çıkan haberlerde kripto para birimine yönelik olumsuz bir bakış açısı yansıtılması ve geçen hafta sonu yaşanan kripto para piyasası çöküşü olarak tahmin ediliyor.

Yatırımcılar, kripto paraların fiyatlarındaki hızlı dalgalanmadan dolayı endişeli görünüyor. Geçen hafta sonu yaşanan Coinrail olayı sonrasında yatırımcılar, cüzdanların siber güvenliği, güvenilirliğini sorgulayarak, kripto topluluğu arasında daha fazla güvensizliğe ve şüpheye neden oldu.  Geçtiğimiz ay boyunca, Bitcoin fiyatları 8.852 dolar seviyesine kadar yükseldi ve ardından bir iki haftada 7.487 dolar seviyesine kadar ani bir düşüş yaşadı. Investopedia’ya göre, bazı analistler Bitcoin fiyatlarının 5.000 doların altına düşeceğini belirterek bir düşüş yönünde spekülasyon yaptılar.

Neden Bitcoin fiyatı düşüyor? İşte cevabı
Neden Bitcoin fiyatı düşüyor? İşte cevabı

Fiyat düşüşleri sektörü tehdit eden tek faktör değil!

Ancak tahmin edilemeyen volatil fiyatlar, kripto para sektörünü rahatsız eden tek faktör değil. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili birçok siber tehdit, yatırımcıların güvenini sarstı. Uzmanlara göre, Blockchain teknolojisi kendi içinde yüksek güvenliği öncelikli olarak oluşturuyor. Bununla birlikte, kripto para birimleri, topluluk içinde anonimlik sağlamak adına alınan ek gizlilik önlemleri nedeniyle siber suçlara karşı savunmasız. Kripto fiyatlarındaki kırmızı fırtınasına rağmen, Bitcoin sıralamada yine de zirvede kalıyor. Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash ve EOS Bitcoin’in liderliğini takip eden diğer kripto paralar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin