Müjde! Kripto paralar yeni yasa ile “para” yerine geçecek
Müjde! Kripto paralar yeni yasa ile “para” yerine geçecek

Müjde! Kripto paralar yeni yasa ile “para” yerine geçecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin farklı eyaletlerde veya topluluklarda sahip olduğu durum kafa karıştırıcı ve belirsizdi. Birkaç hükumet tarafından birçok söylem yapıldı, ancak yeni para biriminin nasıl sınıflandırılacağından tam olarak emin değiller. Kripto paralar tam para olarak sınıflandırılabilir mi? Yoksa yapılamaz mı? ABD’deki bu durum, kripto para birimlerini para olarak sınıflandırarak bütün bulanıklığı netleştirdi.

Kripto paralar üç alt kategoriye ayrılıyor

Wyoming eyaleti, özellikle kripto para birimlerinin sınıflandırmasını netleştirmek için 18 Ocak’ta bir tasarıya geçti. Resmi yasama web sitesine göre, kripto varlıklarını üç alt kategoriye ayrılıyor: Dijital tüketici varlıkları, Dijital menkul kıymetleri ve Kripto para birimleri.

Tasarıya göre, yukarıda belirtilen kategorilerden herhangi birine giren herhangi bir varlık maddi olmayan kişisel mülk olarak sınıflandırılır, bu nedenle fiat emsali ile aynı statü ve sahiciliği kripto para birimleri olarak verir.

Bankalar SEC düzenlemelerine uygun olarak kriptoları denetleyecek

Ayrıca, öngörülen tasarı, bankalara “komisyoncuya altmış (60) gün önceden bildirimde bulunularak bu bölümle uyumlu dijital varlıklar için gözaltı hizmetleri sağlama” yetkisi verecektir. Dahası, hazırlanan yasalar uyarınca, bankalar nitelikli güvenlik görevlilerinin bir parçasını oynayacak, ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından belirlenen bazı düzenlemelere uygun olarak düzenlemeler yapmak zorundalar.

Wyoming, ABD’de, Blockchain ve kripto para birimleriyle ilgili yasalara gelince, oldukça az sayıda yasa çıkaran devletlerden biridir. Her iki yeni eğilimin de, eyaletlerin ve devletin hukuk sistemine girmekte olduğu açıktır.

Yalnızca birkaç gün önce, Wyoming, şirketlerin hisse senetlerini temsil eden Blockchain temelli tokenleri halka açmalarını sağlayan bir yasa tasarısı sundu. Buna ek olarak, yeni bir haber, devletin kripto-para birimi ve blokaj yeniliği için üretken olacak düzenleyici bir ortamı geliştirmek amacıyla iki yeni yasa tasarısı çıkardığını ortaya koydu.

Blockpublisher

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin