Mt. Gox ödemeleri belirlemek için rehabilitasyon başlattı
Mt. Gox ödemeleri belirlemek için rehabilitasyon başlattı

Çarpıcı iddia: Mt. Gox ödemeleri piyasanın tamamen çökmesine neden olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mt. Gox, Rus hackerları tarafından yapılan saldırıda, yaklaşık 450 milyon dolar değerinde 800.000 BTC’lik bir soyguna uğradı. Sorunlu Bitcoin borsası Mt. Gox, 2014 yılında yaşadığı hack saldırısı sonucunda iflas etti. Yasal iflas işlemleri başlatılan borsada artık son aşama olan bireysel ödemelere geçildi. Kripto para piyasası için her zaman sorun olan borsa bu seferde Mt. Gox ödemeleri ile piyasayı sarsmasından çekiniliyor.

Mt. Gox ödemeleri belirlemek için rehabilitasyon başlattı

Yasal sürecin takipçisi olan Nobuaki Kobayashi, hak iddia edenlerin söz konusu iddialarını dinlemek ve ödemeyi kolaylaştırmak için bir çevrimiçi rehabilitasyon gerçekleştirdi. Portal ödemeleri sadece bireysel yatırımcılar için kullanılabiliyor. Belirli şirketlerle ilişkilendirilen borsa ile ilgili yatırımcılar,  haklarını savunmak için başka bir duyuru beklemek zorunda kaldılar. Söz konusu açıklamaya göre, eğer alacaklılar bir perakende veya tüzel kuruluşla ilişkilendirildi ise, taleplerini dosyalamak için 22 Ekim’e kadar beklemek zorunda kalacaklar.

Bunun ardından çevrimiçi araç ve hak talebi süreci kapanacak ve şimdiki döviz kuru, mevcut değerinden 160.000 BTC dağıtacak. 22 Ekim’de son başvurular alınacak ve alınan başvuruların incelenmesi Japon Mahkemesince 14 Şubat 2019 kadar tamamlanacak. Yargı onayı alındıktan sonra Mt. elinde bulunan varlıklar Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCH)’in akıbetleri belli olacak ve Gox talep sahipleri arasında dağıtılacak.

Mt. Gox 160.000 BTC’yi piyasaya sürebilir

Bu, kripto borsası ile geçen uzun süreli yasal ve bürokratik işlemlerin ardından olumlu bir gelişme değil. Ancak bazıları, bu büyüklükteki bir ödemenin piyasada önemli yansımaları olacağını düşünüyor. Ödemeleri kolaylaştırmak için Gox’un gerçek bir talep olmaksızın 160.000 BTC’yi piyasaya sürmesi halinde, spektrumdaki kripto paranın fiyatının düşeceğine inanılıyor.

Bu teze dayanan, eski bir Mt. Gox yatırımcısı ve yazılım mühendisi Kim Nilsson, herhangi bir varlığın (bireysel veya tüzel) Mt.’nin işletmelerini tasfiye etmesi durumunda piyasanın çökebileceğini söylüyor. Bazı insanlar Bitcoin’lerini alır almaz anında satmaya çalışacaklar, ama bunu yapanların sayısı muhtemelen az olacak. Bitcoin fiyatının düşmesine rağmen, yatırımcılar beş yıla yakın süren bir davadan sonra yatırımlarının kazanç getirdiklerini görmekten mutlu olacaklar.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin