Mt. Gox Bitcoin borcunu ödüyor: 1 BTC için fiyatının iki katı ödeme yapılacak
Mt.Gox kayyumu sivil rehabilitasyon talep süresini uzatmak istiyor

Mt. Gox Bitcoin borcunu ödüyor: 1 BTC için fiyatının iki katı ödeme yapılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu, birkaç gün önce alacaklılara gönderilen bir mektuba göre, Mt. Gox alacaklıları Bitcoin başına 900 dolar talep ediyor. New York özel sermaye şirketinin genel müdürü Michael Hourigan, şirketi Bitcoin yatırım aracı ile devam ettirmek için bu talepleri satın aldığını açıkladı.

Mt. Gox alacaklıları alacaklarını satabilir

Kripto borsası Mt. Gox, platformun yaşadığı bir saldırı sonrasında 2014 yılında faaliyetlerini kapattı. O zaman, firma cüzdanlarından 850.000 civarında BTC kaybetti. Bu şimdiye kadar yaşanan en büyük saldırıdır. Bu, kripto topluluğunda birçok sorun yarattı, çünkü Mt. Gox o dönemde piyasadaki en büyük borsa idi ve Bitcoin’in dünyadaki işlem hacminin çoğundan sorumluydu.

Borsa iflasa girdi ve yasal statüsü geçen yıl sivil rehabilitasyona dönüştü. Borsa alacaklıları, platformda sahip oldukları BTC fonlarını almayı bekliyorlar. Şu anda, dava, borsa ile ilgili tüm yasal işlemlerde söz sahibi olan Tokyo Bölge Mahkemesi’nde görülüyor.

Alacaklılara gönderilen mektupta, Yatırımcı Fortress’in iflas anında 451 dolara yakın olan BTC fiyatının iki katını ödeyeceğini açıklıyor. Yazım sırasında, Bitcoin 12.500 doların üzerinde işlem görüyor. Buna ek olarak, firma hem Bitcoin hem de fiat para birimlerinde ödeme yapabileceklerini bildirdi. Ödemenin, talep havalesi onayından sonraki 10 iş günü içinde işleme koyulması bekleniyor.

CoinDesk’e göre, yayınlanan Fortress mektubunun birkaç kopyası var. Bu kopyanın bir bölümü şu şekildedir:

Her bir talebi ayrı ayrı inceliyoruz, ancak artık genel olarak BTC talebi başına 900 ABD Doları veya iflas değerinin kabaca %200’ü (BTC talebi başına 451 ABD Doları) sunabiliyoruz. Bunu Bitcoin veya istediğiniz bir fiat para biriminde ödeyebiliriz. Ödememiz, tazminat talebinin onaylanmasından sonraki 10 iş günü içinde yapılır.

Mt. Gox’un alacaklı savunucusu Andy Pag, Nisan ayında yaptığı açıklamada, hissesini New York merkezli bir yatırım şirketine Bitcoin başına 600 dolara sattığını açıkladı. Ancak, firma hakkında daha fazla bilgi sağlanamadı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin