Morehead:
Morehead: "İnsanlar ETF'nin ertelenmesi yerine Bakkt'da olan devasa olaylara odaklanmalı."

Morehead: “İnsanlar ETF’nin ertelenmesi yerine Bakkt’da olan devasa olaylara odaklanmalı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para odaklı yatırım şirketi Pantera Capital’ın kurucusu ve CEO’su Dan Morehead, 8 Ağustos 2018 Çarşamba günü, CNBC’nin Fast Money’iyle yaptığı bir röportajda, “Bitcoin ETF’nin SEC tarafından onaylanmasının uzun bir zaman alacağını ve yatırımcıların, Intercontinental Exchange (ICE) tarafından kurulan ve yakında faaliyetlerine başlayacak olan kripto para borsası Bakkt hakkındaki açıklamalara odaklanmalı.” dedi.

Morehead: “Bakkt, pazarlarda 5 veya 10 yıl boyunca büyük bir etki yaratacak”

Dan Morehead’a Bitcoin’indeki fiyat dalgalanmalarının kararın ertelenmesi ile ilgili olup olmadığı sorusuna şöyle bir açıklama yaptı:

Hatırlamamız gereken en önemli şey, Bitcoin’in erken aşamada tehlikeli bir girişim olduğudur. Fakat aynı zamanda da gerçek zamanlı bir fiyat geri dönüşü olduğu için de benzersiz bir şey. Bence insanlar fiyat ve açıklamalar hakkında fazla tepki veriyorlar. ETF’nin ertelenmesi son beş senedir aynı hikaye. Bence SEC, ETF konusunda çok temkinli davrandı.

Ertelenmenin Bitcoin’in düşüşünü ne kadar etkilediği sorusuna işe şu cevabı verdi:

ETF onaylanıncaya kadar çok uzun bir süre geçeceğini düşünüyorum. Sertifikasyon için onaylanan son şey bakırdı ve bakır 10.000 yıl boyunca Dünya’da yer almasına rağmen 2012 yılında onaylandı. Bu çok uzun bir süreç. Bence ETF ve Bitcoin’in kat etmesi gereken daha çok yolu var.

Son üç ya da dört gündür gündemde iki tane haber var. Birincisi ETF’nin beşinci kez reddedilmesi -ki bu benim hiç şaşırtıcı değil. İkincisi ise Cuma günü, New York Borsasının ana şirketi aynı zamanda 42 milyar dolar değerinde borsaya sahip olan borsa, Bakkt adında bir kripto-para değişimi başlattı. Bu büyük bir haber.Pazarlar için önümüzdeki 5 veya 10 yıl boyunca çok derin bir etkisi olacak. Ve insanların dikkatini vermesi gereken şey kesinlikle bu.

Son olarak Bitcoin fiyatının nereye gideceğini düşündüğü sorulunca Morehead Bitcoin’in daha da düşebileceğini fakat bir yıl sonra bugün olduğundan çok daha yüksek olacağını düşündüğünü söyledi.

Pisani: “SEC, ETF’i reddetmeye hazırlanıyor.”

SEC’in kararını ertelemesi konusunda Bob Pisani şunları söyledi:

Sorun şu ki SEC’i rahatsız eden konuları ele almak için yeni bir tutum sergilememize rağmen Bitcoin ETF’e yakın tutum sergileyemiyoruz. 30 Eylül’e kadar ertelendi fakat kendinizi kandırmayın: SEC tıpkı geçen ay Winklevoss Bitcoin ETF’i reddettikleri gibi, neden ETF’i reddettiklerine dair uzun bir açıklama yapmaktan başka bir şey yapmayacak. Reddetme ihtimallerinin nedeni, SEC’in Bitcoin hakkında endişelendiği konulara tam olarak hitap etmemesi.

Pisani daha sonra SEC’in Bitcoin hakkındaki en önemli endişesi olduğunu düşündüğü şeyi açıkladı: “Çoğu Bitcoin ticareti, ABD dışında dolandırıcılık ve manipülasyona maruz kalan bir düzensizlik içinde.” Daha sonra VanEck-SolidX’in bu sorunları iki şekilde ele aldığını söyledi:

  • çoğu perakende yatırımcıyı “korkutmak” için çok yüksek bir fiyat etiketi (200.000$ civarında) ya da
  • yatırımcıları kripto para hırsızlığına karşı korumak için bir sigorta bileşeni.

Ancak Pisani, SEC’i tatmin etmek için bunun yeterli olduğunu düşünmüyor. Bitcoin ETF’nin ne kadarının onaylandığı konusunun ise pazar için çok önemli olduğunu düşünüyor. Bitcoin’in fiyatının 1 Temmuz 2018 ve 8 Ağustos 2018 arasındaki fiyatına baktığınız zaman, Bitcoin fiyatının ETF hakkındaki spekülasyondan büyük ölçüde etkilendiğini görebilirsiniz. Bunun Bitcoin’in kendi başına bir ivmeye sahip olmaması ve hep dışarıdan alıcılara ihtiyaç duymasından dolayı olduğunu söylüyor.

cryptoglobe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin