MoneyGram, Ripple testinden sonra kripto paraların potansiyelini görüyor
Kadınların favori kripto parası Ripple (XRP)

MoneyGram, Ripple testinden sonra kripto paraların potansiyelini görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Robotik Süreç Otomasyonu Enstitüsü ve AI ile yakın tarihli bir röportajda, MoneyGram’ın küresel ürün ve yenilik başkanı Youri Bebiç, kripto para birimlerinin sınır ötesi para transferlerinin geleceği olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

MoneyGram, Blockchain ve kripto para birimleri ile uğraşıyor

Bebiç, bir müşteriler uluslararası para transferi talep ettiğinde MoneyGram’ın parayı sınır ötesine taşımadığını açıklıyor. Bunun yerine, şirket uluslararası banka hesaplarında fon ayırmakta ve transferleri karşılamaktadır. Blockchain ile daha fazla ilgilenirken, kripto para birimleri ile uğraştıklarını söyleyerek şu açıklamayı yapıyor:

Tek bir kripto para birimi ile bir konsept kontrolü yaptık ve sonuçları basınla paylaştık. Piyasalarda likidite için kripto para birimini kullanıp kullanamayacağımızı anlamaya çalıştık ve bunun için Ripple’ı kullandık. Çünkü para transferindeki en büyük sır, paranın hareket etmediğidir. Para zaten orada. Dünyanın dört bir yanındaki banka hesaplarında ön finansman yapıyoruz ve sonra değer aktarımını gerçekleştiriyoruz. Fakat buradan Meksika’ya parayı fiziksel olarak yollasaydım, o zaman çok fazla zaman alacaktı.

Kripto paralar, finans dünyasında çok büyük bir potansiyele sahip

Bunu düzeltmek için Bebiç, kripto para birimlerinin ölçeklenebilir olması ve piyasaların yeterince likiditesi olması durumunda banka hesaplarına fon sağlama ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini belirtiyor. Daha sonra, borsalar kripto para birimlerini yerel fiat paralarına karşı satabilir ve bunu bir banka hesabına yatırabilirler. Bu durumu da Youri şöyle belirtiyor:

Açıkçası buna bakıyoruz. Bazı pilot uygulamalar ve denemeler yapıyoruz ve gelecekte paranın böyle hareket etmesinin yüksek ihtimal olduğuna inanıyorum. Bu durum birçok yerde, Avrupa’da ve Asya’da olduğu gibi, aslında mümkün olabilir ve eğer böyle giderse bunun bir parçası olmak istiyoruz.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin