Crypto.com Coin (CRO) ve Monero (XMR) fiyat analizi
Crypto.com Coin (CRO) ve Monero (XMR) fiyat analizi

Monero’yu izlemek için IRS tarafından verilen ödülü bu iki proje kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IRS, gizlilik tokenları ve katman-2 protokolleri üzerindeki işlemleri izlemek için ödül programının kazananlarını seçti.

Çarşamba günü IRS, gizlilik tokenı Monero ve Katman 2 protokolleri için izleme araçları arayan iki adet 625.000 dolarlık sözleşme imzaladı. Kazananlar blockchain analitik firmaları Chainalysis ve Integra FEC idi.

İki firma seçildi

IRS, ilk olarak, ayın başında gizliliği bozan bir analitik çözümü arayışını duyurdu. Bir IRS temsilcisi, ajansın alınan 22 teklif alanından kazanan iki firmayı seçtiğini söyledi, ancak temsilcinin ajansın kararı için verdiği tek gerekçe olarak “karşılaştırmalı analiz” kullanıldı.

Chainalysis, kripto analizinde önde gelen firmalar arasında yer alıyor ve bu tür sözleşmeleri bir dizi devlet kurumuyla rutin olarak paylaşıyor. Integra FEC, örneğin “Diğer Bilimsel ve Teknik Danışmanlık Hizmetleri” için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan milyonlarca dolarlık sözleşmelere rağmen nispeten yabancı bir isim.

Kripto takibi

Chainalysis, gizlilik tokenları üzerindeki çalışmaları hakkında genel olarak sorulan sorulara  yorum yapmayı reddetti.

Hükümetler kripto takibine olan ilgilerini artırdıkça, kripto takibi üzerinde çalışan firmaların alanı muhtemelen genişleyecektir. Eylül ortasında, ABD Hazinesi bir ödeme kimliği olduğu ortaya çıkan bir Monero cüzdanına yaptırımlarla gündeme gelmişti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin