Bitcoin (BTC) şimdiye kadar en popüler ve en iyi bilinen kripto para birimi. Ayrıca, pazar payı %50’den fazla olduğu gibi kripto para piyasasında mutlak hakimiyete de sahip. Ayrıca Monero ve Bitcoin madalyonun iki yüzü gibi. İşte nedenleri…
Monero ve Bitcoin karşılaştırması
Her zaman talep olan bir kullanım durumunu gösteren bir başka para bulunur. Tıpkı Bitcoin gibi, bu kripto para hükümetlere ve onların gizliliğe saygı duymaması nedeniyle bir cevap olarak ortaya çıktı. Bu, sektörde meydana gelen gelişmelere ayak uydurmaya devam ettiği sürece başarısız olmayacak bir kripto para.
Söz konusu kripto para Monero (XMR). Mutlak mahremiyet ve onu çevreleyen anarşi ve anonimlik kültürüne odaklanmasından dolayı, kripto para kendisi için bir niş pazar oluşturdu. Aynı zamanda, Bitcoin flipsidi olarak işlev gören kripto para birimlerinin daha karanlık bir yanını temsil ediyor.
Bitcoin, İpek Yolu olarak bilinen ünlü Dark Web pazarında kullanımı nedeniyle öne çıktı. Bu site, yasa dışı maddelerin, ateşli silahların kaçakçılığı ve hatta kiralık iş adamlarının katıldığı bir yerdi. Böyle bir pazarda önemli mahremiyet endişeleri, tomurcuklanan Bitcoin’in doldurmaya istekli olduğu bir kullanım durumunu gösteriyor.
Monero, mahremiyete olan ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı
Web sitesindeki bayiler, sürekli olarak -Bitcoin’in yasa dışı işlemlerde kullanılan bir token olarak gösterilmesine neden olarak- onu kabul etmeye başladı.
Bununla birlikte, borsalar Blockchain’in şeffaf doğasıyla açıkça izlenebilen cüzdan adreslerine kimlik bağlamaya başladıkça, Bitcoin’in yasa dışı kullanımı azaldı. Bu yeni bir paranın ön plana çıkması için bir alan yarattı. 2014 yılının Nisan ayında piyasaya sürülen Monero, başlangıçta BitMonero olarak adlandırıldı ve Bytecoin (BCN) kod tabanından bir forktu. Daha sonra CryptoNight Proof of-Work algoritmasına dayanarak, CryptoNote protokolünün bir evrimine dönüştü. Bu algoritmanın gizlilik özellikleriyle ilgili önemli farklılıklar içerdiğinden, Bitcoin’den farklı.
Monero (XMR) anonim işlemler için en iyi seçenek!
Monero’nun mahremiyeti çoğunlukla halka imzalarından ve gizli adreslerinden geliyor. Birincisi, işlem girdilerinin gizliliğini, benzer bir grupla karıştırarak sağlar. Bu, işlemler arasında bir bağlantı kurulmasını zorlaştırır. Her işlem için üretilen, göz önünde bulundurulması gereken gizli adresler de var. Bu, bir işlemin gerçek hedef adresini bulmayı imkansız kılar. Sadece işlemi gönderen ve alan kişiler gerçek adreslerin farkındadır. Ayrıca transfer edilen miktarı gizleyen halka gizli işlemler olarak bilinen bir özellik vardır.
Bu özellikler, Monero’yu anonim işlemler için en iyi seçenek yaptı. Dahası, isimsiz işlemler yapmak isteyenler, paralarını Monero aracılığıyla transfer etti. Kripto para, 2016 yılında kullanımda keskin bir artış gördü. Kripto para birimleri düzenleyici normlara uymaya ve varlık sınıfı olarak büyümeye başlarken, Monero, Bitcoin’i yaratan anarko-kapitalist vizyonunu koruyor. Her zaman yasa dışı olduğu sürece piyasaların karanlık tarafında işleyen Monero, cypherpunks’in son kalesi olarak kalıyor. Sonuç olarak Monero ve Bitcoin madalyonun iki yüzü gibi. Çünkü Bitcoin’deki (BTC) anonimlik ve mahremiyet Morero’yu (XMR) ortaya çıkardı.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.