mısır, mining, kripto para, malware, kripto para haberleri
Mısır malware mining

Mısır hükümeti vatandaşlarına gizlice kripto para madenciliği yaptırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Citizen Laboratuvarı tarafından yapılan bir soruşturma ile Mısır’lı yetkililerin, vatandaşların bilgisayarları ve dizüstü bilgisayarları üzerinde kripto paralar madenciliği yapıldığını kanıtladı.

Şifrelenmemiş trafik yani https yerine http kullanan tarayıcı direk olarak kripto para madenciliği scriptlerine yönlendiriliyor. Araştırmacılar bunun, internet kullanıcılarından gelir elde etmek için yapıldığını ileri sürüyorlar.

Mısır son yıllarda giderek artan otoriter olmakta ve birçok insan hakları yükümlülüğünü ihlal etmekle suçlanıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler, 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Mısır basın özgürlükleri konusunda 180 ülke içinden 161. sırada yer aldı ve 2013’ten bu yana 800 kişi ölüm cezasına çarptırıldı. Rapora göre gazeteciler, insan hakları savunucuları ve protestocular kitlesel tutuklama, kaybolma ve işkence yaşadılar.

Mısır kripto para konusunda ikiye bölünmüş durumda

Kripto para birime karşı tutumlar oldukça dindar olan halkı ikiye bölmüştür. Bu yılın başlarında Mısır’ın en önde gelen dini lideri, bir Blockchain yasağı çağrısında bulundu ve Bitcoin’in şeriat yasaları uyarınca yasadışı olduğunu belirtti. Mısır’daki bazı yetkililer teknolojiye karşı olsalar da, saldırılardan büyük miktarda para kazanıyorlar.

Bu ayın başlarında önde gelen bir siber güvenlik istihbarat firması Talos’tan gelen bir rapora göre, kötü niyetli madenciliğin saldırganlara yılda 100 milyon dolardan fazla para getirebileceğini tahmin ediliyor. Rapora göre her virüslü cihazın günde yaklaşık 28 sent üretebiliyor.  2000 cihaza yapılan saldırıda cihazla günlük 568 dolar, yıllık ise 200.000 dolara yakın para üretiyor.

Son yıllarda bu tür bir saldırılar oldukça çoğaldı. Kötü amaçlı yazılım araştırma laboratuvarları 1,5 milyondan fazla cihazın etkilendiğini iddia ediyor.

Mısır yetkililerin yazılımı kullanmasıyla ilgili haberler, yalnızca bu ülkede ki sallantılı insan hakları durumunun değil, aynı zamanda küresel olarak devlet tarafından onaylanan casuslukların bir hatırlatıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Zaman geçtikçe internet, giderek daha çok vatandaşları birbirine bağlayacak bir araç olmaktan çıkmakta ve daha çok onlara casusluk yapmak için bir silah haline gelmektedir.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin