featured

Microsoft’un merkezi olmayan tanımlayıcı ağı (ION), Bitcoin sayfasında yayınlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pazartesi günü Bitcoin ana sayfasında çevrim içi kimlik doğrulama uygulaması kullanıma sunuldu. Katman 2 teknolojisi olan DID, dijital kimlikler oluşturmak için blockchaini kullanması dışında Bitcoin’i ölçeklendirme çözümü de Lightning ağına benzerlik gösteriyor.

Microsoft‘un ION’u, Bitcoin, BitPay, Casa, ConsenSys, Gemini ve Protocol Labs’ın yanı sıra Cloudflare, Spruce ve diğerlerinden de katkılar aldı. Kendi DID sistemlerini oluşturan Transmute ve SecureKey ekipleri de ION üzerinde çalıştı. Microsoft’tan Daniel Buchner bir yazısında, ION’un [sürüm 1] tamamlandığını ve Bitcoin ana ağında başlatıldığını paylaşmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Üretim altyapımıza bir ION düğümü yerleştirdik ve bunu yapmak için diğer kuruluşlarla birlikte çalıştık. ION, güvenilir doğrulayıcılara veya özel protokol tokenlerine güvenmez. ION, sizden başka kimseye cevap vermiyor.

Açık kaynaklı bir proje olarak, herkes kodu indirebilir, bir ION düğümü çalıştırabilir ve hizmeti kullanmaya başlayabilir. Bunun için ION, merkezi olmayan tanımlayıcılar için ConsenSys, Transmute, Mattr ve Microsoft geliştiricileri tarafından oluşturulan açık kaynaklı bir protokol olan Sidetree’den yararlanır.

ION, artık kullanıcıların doğrulama için e-postalar, telefon numaraları veya şifrelerle uğraşmasını gerek klamyan çevrimiçi kimliği doğrular. Proje, Haziran 2020 tarihinden beri kapalı beta aşamasındaydı ve sonunda halka açıldı.

Kullanıcının bir kimliğe sahip olduğunu doğrulamak için ION, Bitcoin’in işlemine çok benzer şekilde bir genel anahtar ve onunla ilişkili özel anahtar kullanır. Bu kimlikler, Gezegenler Arası Dosya Sistemi (IPFS) protokolü aracılığıyla en büyük ağı blockchaine bağlar.

ION düğümleri, tek bir işlemde 10.000’e kadar kimlik isteğini işleyebilir. ION’u çalıştırmak isteyenler, bunu uzak bir düğüm aracılığıyla veya doğrudan yerel bir sunucuya indirerek yapabilir. Hizmetle etkileşim kurmak isteyen ancak bir düğüm indirmek istemeyenler için Microsoft, bir API geliştirdi.

Ekip, ION’un 1. sürümünün piyasaya sürüldüğünü ve düğümleri daha hızlı yüklemek için hafif bir istemci yayınlamaya odaklanacağını söyledi.

bitcoinexchangeguide

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin