Microsoft ION, Bitcoin ana ağına taşınıyor.
Microsoft ION, Bitcoin ana ağına taşınıyor.

Microsoft ION, Bitcoin ana ağına taşınıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un ION adı verilen merkezsiz kimlik aracı, genel beta testi için Bitcoin ana ağına geçiyor.

Merkezsiz kimlik aracı nedir?

Merkezi olmayan kimlik araçları, kriptografik olarak doğrulanabilir benzersiz tanımlayıcılar oluşturarak kişinin dijital kimlik bilgileri üzerinde daha fazla sahiplik sağlıyor. Kullanıcılar kendi bilgilerini güvence altına alabiliyor ve ortak anahtar altyapısını kullanarak başkalarının kimliklerini doğrulayabiliyor. Ayrıca Facebook ve Google gibi büyük teknoloji şirketlerine güven sınırlanabiliyor.

Microsoft, ION’u merkezsiz kimlik sistemleri için teknik standartlar oluşturmayı amaçlayan endüstri konsorsiyumu Merkezi Olmayan Kimlik Vakfı (DIF) ile geliştirdi. Microsoft ilk olarak geçen yıl Bitcoin ağında ION çalıştıracağını duyurmuştu.

Microsoft ION nedir?

ION, Microsoft’tan bağımsız çalışmak üzere oluşturulmuş merkezi olmayan bir ağ. İşlemcileri doğrulamak için tamamen Bitcoin’in blok zinciri ağına güvenen kendi doğrulayıcı düğümleri veya konsensüs mekanizmaları bulunmuyor.

ION’un beta sürümünü ilk olarak CoinDesk bildirmişti. Microsoft, yaptığı açıklamada; BitPay, Gemini ve diğerlerine ek olarak Bitcoin girişimi Casa’yı, düğümleri çalıştıracak ve beta döneminde geri bildirim sağlayacak olan “bir sonraki iş birlikçiler listesi” arasına yazdı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir