Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu:
Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu: "Tek yetkili hükümetler olmalı!"

Microsoft, Bitcoin ile ödeme alma yönteminden vazgeçti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bleeping Computer, Microsoft şirketinin Bitcoin’i ödeme ürünü olarak desteklemekten vazgeçtiğini iddia etti. Bir Microsoft destek görevlisi, bu durumun geçici olduğunu ve Bitcoin para biriminin dengesizliğinden kaynaklı olduğunu ifade etti. Şirket 2014’te Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak sistemine eklemişti fakat şimdi Bitcoin’i geçici olarak desteklemeyi durdurdu.

Steam de Microsoft ile benzer bir karar almıştı

Oyun platformları arasında en çok tercih edilenlerden Steam de geçtiğimiz aralık ayında Bitcoin ile ödeme almayı durdurmuştu. Steam de bu konuyla alakalı yaptığı açıklamada Bitcoin’in ücretlerinin yüksek olmasını ve artış ve inişleri gerekçe göstermişti. Bitcoin’in bir anda yükselmiş olması, küçük ödemeler için bu para birimini elverişsiz bir konuma getirdi. Dalgalanmaların önemli olduğu şirketler de bu durumdan zarar görmemek için Bitcoin ile ödeme almayı bir süreliğine durdurdu. Çünkü ani ve öngörülemeyen fiyat düşüşleri, şirketlerin büyük kayıplar yaşamasına neden olabilir.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde Visa’nın WaveCrest’le olan anlaşmasını iptal etmesi de Bitcoin bankamatik kartlarının kapanmasıyla sonuçlandı.

Malaysiandigest

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin