Metaverse oyunları: SpaceY 2025 ve Star Atlas, sektöre yenilik getiriyor
Metaverse oyunları: SpaceY 2025 ve Star Atlas, sektöre yenilik getiriyor

Metaverse oyunları: SpaceY 2025 ve Star Atlas, sektöre yenilik getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Doğası gereği, video oyunu sektörü sürekli gelişmek ve kullanıcı tabanı için bir sonraki jenerasyonu aramak zorunda. Bu günlerde, bu şey, oyun evreninde popülaritesi artan ve aynı zamanda oyun dışında kârlı girişimler olduğu kanıtlanan metaverse oyunları gibi görünüyor. Mart 2021’de halka arz edilen ve ilk gününde pazar payının 40 milyar doları aştığını gören metaverse oyun platformu Roblox’u ele alalım.

Metaverse oyun sektörüne bakıldığında, çok popüler olan iki tanesi, SpaceY 2025 ve Star Atlas dikkat çekiyor. Aslında, ikisi de metaverse oyunlarında yapılabileceklerin sınırlarını zorluyor.

SpaceY 2025 ve Star Atlas

SpaceY 2025, insanlığın uzaya kurgusal göçünü konu alıyor ve orada bir yerleşim görevi sırasında gerçekleşiyor. Oyun içinde oyuncular sanal yaratıcı roller üstlenebilir ve oyun içi varlıklar olarak NFT’lerden yoğun bir şekilde yararlanan Mars’taki insanlar için bir ekosistem geliştirmeye yardımcı olabilir.

Oyunda oyuncular evleri için savunma oluşturabilir, NFT’leri toplayabilir ve sıralamalarını yükseltmek için bir dizi oyun içi göreve katılabilir. Oyuna her ay yeni haritalar ekleniyor ve oyundan elde edilen gelirin %80’i, oyunda en iyi performans gösteren ve  %10’luk dilime girenler arasında paylaştırılacak bir ödül havuzuna ekleniyor

Tüm bunların merkezinde, oylama amacıyla kullanılacak ekosistemin yerel SPAY tokeni var. Token (ve oylama için VP görevi gören oyun içi varlıkları) ile oyuncular, ödül paylaşım protokollerinin yanı sıra oyunun yönüne karar vermede yardımcı olabilir.

Star Atlas ise daha çok sanal alanların gelir kaynağı haline getirilmesiyle ilgileniyor. Böylece oyun içi varlıklar kabul gören ödeme aracına dönüştürülebilir. Ayrıca oyuncular, inşaat, madencilik, petrol rafinerisi vb. gibi ödüller için bir dizi aktiviteye katılabilirler.

Ayrıca Star Atlas evreninde oyunculara gelir sağlayacak sanal meslekleri seçme imkânı da sunuluyor. Bu nedenle, oyuncular ne kadar tehlikeli bir iş seçerse, ödülleri de o kadar yüksek oluyor. Oyuncular ayrıca üç kampa ayrılacak ve saldırılar/baskınlar oldukça sık gerçekleşecek.

Yıldız gemileri savaştığında, kazananlar kaybedenlerin ganimetlerini alıp yok edebilir ve eğer bir oyuncunun gemisi yok edilirse, ilgili tüm varlıklarını da kaybedebilir. Mürettebat, arazi, ekipman vb. dahil olmak üzere tüm bu varlıklar NFT olarak temsil edilir. Bu NFT’ler, iki oyun içi token ATLAS ve POLIS ile birlikte oyun içi ekonomik sistemi oluşturur.

Oyuncular oyun içinde eşya ve kaynak topladıklarında, merkezi olmayan oyun pazarında ATLAS tokenleri karşılığında satılabilirler.

Metaverse oyunlarının geleceği

Tüm bu gelişmelere göre, oyun endüstrisinin geleceği çok daha fazla metaverse oyununun piyasaya girdiğini görecek. Bunun nedenlerinden bazıları, onlara bağlı dünya inşası ve oyun içi varlıklardan yararlanma yeteneği olarak görülüyor.

SpaceY 2025 ve Star Atlas gibi oyunlar bu sektörün potansiyelini ortaya koyuyor. Sonuç olarak bu sektör büyüdükçe yapılabilecekler neredeyse sınırsız olarak kabul ediliyor.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin