MetaMask dört yıl sonra nihayet mobil uygulamaya kavuştu
MetaMask dört yıl sonra nihayet mobil uygulamaya kavuştu

MetaMask dört yıl sonra nihayet mobil uygulamaya kavuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dört yıldır yalnızca masaüstü hizmet veren ConsySys, MetaMask cüzdanı için bir mobil uygulama başlattı. Popüler Ethereum (ETH) tarayıcı cüzdanı, hem iOS hem de Android için bir mobil uygulamanın artık kullanılabilir olduğunu duyurdu..

MetaMask kullanıcıları artık mobil cihazlarından kripto para birimi cüzdanlarını yönetebiliyor, değiştirilebilir olmayan tokenleri (NFT’ler) depolayabilir, mesaj imzalayabiliyor ve blok zinciri destekli oyunlar oynayabiliyor.

MetaMask kullanıcıları mobil uygulamaya geçerken zorlanmayacak

Cüzdanın masaüstü tarayıcı uzantısının kullanıcıları, bir QR kodunu tarayarak tüm işlem geçmişlerini MetaMask Mobile’a aktarabilecek.

ConsenSys tarafından geliştirilen MetaMask, 2016’da piyasaya sürüldüğünden beri özel olarak bir Chrome ve Firefox eklentisi olarak hizmet verdi. Eklentinin dört milyondan fazla indirildiği biliniyor..

ConsenSys, MetaMask Mobile’ı merkezi olmayan “Web3” uygulamalarını kullanmaya başlama sürecini “basitleştirme” olarak tanımlıyor. 34 ülkedeki kullanıcılar, banka kartlarını, Apple Pay’i ve diğer yerel ödeme yöntemlerini kullanarak doğrudan mobil uygulamada Ethereum satın alabilecek. 

Konuyla ilgili yorumlarını paylaşan MetaMask kurucusu Dan Finlay şunları söyledi:

Merkezsiz uygulamalar için özel olarak tasarlanmış bir göz atma deneyimi sağlamaktan ve kullanıcıların masaüstü MetaMask hesaplarıyla sorunsuz bir şekilde senkronize olmalarına izin vermekten heyecan duyuyoruz.

Geçen sene 135 bin kişi beta sürümünü kullandı

ConsenSys, 2019’un sonlarında MetaMask Mobile’ın beta sürümünü piyasaya sürdü ve hızlı bir şekilde 135.000 kişilik bir kullanıcı tabanı yarattı.

Mobil uygulama, Web3 kullanıcılarının güvenliğini artırmak için tasarlanmış yerleşik bir web tarayıcısına sahip ve şifrelerin ve anahtarların internet yerine doğrudan bir kullanıcının cihazında oluşturulmasına olanak tanıyor.

ConsenSys kurucusu ve Ethereum yaratıcılarından Joseph Lubin şunları söyledi:

Akıllı telefonların Web2 için yaptıklarını, MetaMask Mobile’ın Web3 için yapacağına inanıyoruz.

ConsenSys ayrıca J.P. Morgan’ın Ethereum özel versiyonu Quorum’u satın aldığını doğruladı.

Bu arada toplam stabilcoin hacminin günlük artış oranı dudak uçuklatıyor. Detayları buradaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin