Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Bitfi adındaki donanım cüzdanını hatırlıyorsunuzdur. McAfee hacklenemez olduğunu söylediği sistemine güvenini bir meydan okuma haline getirdi. Bu yüksek güvenlikli kırılamaz sistemi “hackleyebilen” biri çıkarsa ödül olarak konulan 100.000 doların sahibi olacak!
Kripto para dünyasında adını sıkça duyduğumuz John McAfee, cüzdanın potansiyel olarak risk veya kayıp olmaksızın uçtan uca güvenlik özelliklerine sahip olduğunu ve “dünyanın ilk hacklenemez cihazı” olma özelliğini taşıdığını iddia ediyor.
Sistemi hackleyen kişi 100.000 doların sahibi olacak
Kendine sonuna kadar güvenen McAfee sadece övünmekle kalmıyor, Bitfi Cüzdanı’nın üst düzey güvenliğini kırmayı test etmek için insanlara meydan okuyor. Twitter’da “hiçbir şey kırılamaz (unhackable) değildir” düşüncesinde olan herkesi konuşmak yerine işe koyulmasını söyleyen programcı, detayları kendi sitesinde paylaştı.
For all you naysayers who claim that “nothing is unhackable” & who don’t believe that my Bitfi wallet is truly the world’s first unhackable device, a $100,000 bounty goes to anyone who can hack it. Money talks, bullshit walks. Details on https://t.co/ATFaxwUzQC
— John McAfee (@officialmcafee) July 24, 2018
Hangisi doğru çok merak ediyorum; sistemin gerçekten hacklenemez olduğu mu yoksa Twitter üzerinden dalga geçenlerin iddiaları mı? Bir yandan da acaba bu Bitfi Cüzdanı’nın satışı için bir pazarlama stratejisi mi diye düşünmüyor değilim. Çünkü programa katılmak için ilk önce cüzdan hesabını satın almanız gerekiyor. Her iki ihtimalde de gerçekten güzel bir plan.
Kurallar basit: hackle ve senin olsun!
Yarışmanın kuralları şu şekilde:
- Bitfi cüzdanına para yatırılıyor.
- Ödül programına katılmak isteyenler hesabına ek olarak ön ödemeli 50 dolar daha yatırıyor. (Bunun nedeninin sadece ciddi olan insanların katılmasını istemeleri olduğunu belirtmişler.)
- Eğer başarılı bir şekilde bu parayı cüzdandan çıkarmayı başarır ve cüzdanı boşaltırsanız, hackiniz başarılı sayılıyor. Elinizde bulunan parayı kendinize saklayıp [email protected] adresiyle iletişime geçtiğinizde 100,000 dolarlık ikramiyeyi de cebinize koymuş oluyorsunuz.