McAfee Labs Threat raporunun ayrıntıları
McAfee Labs Threat raporunun ayrıntıları

McAfee Labs Threat, siber güvenlik ile ilgili çarpıcı bir rapor yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zaten bilinen bir gerçek hakkında daha fazla ayrıntı daha çok işinize yarar. Siber suçlar çok fazla yaygın ve başa gelebilecek en kötülerdendir. Bu sadece spekülasyon değil, dün yayınlanan McAfee Labs Threat raporu bu düşünceleri doğruladı. Eğer bilgisayarınızda yavaşlama var ise, virüsleri barındırıyor olabilirsiniz. Peki ortam siber suçluların lehine iken onlardan nasıl korunuruz? İşte cevapları…

McAfee Labs Threat raporunun ayrıntıları

Ses asistanına güvenme!

Bilgisayar korsanları için fırsatlar artık her yerde. Bir ek indirmeye ya da bir bağlantıya tıklandığında, saldırı olasılığı neredeyse sonsuz. McAfee Labs, Microsoft Windows 10 ses asistanı Cortana’da bile yetkisiz kod çalıştırmasına yol açabilecek güvenlik açıkları buldu.

Cep telefonu

Masaüstünüzde sadece bir virüs bulabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Üzgünüz, mobil cihazınız da güvenli değil. Apple’ın virüs bulaşmadığı bir efsane olsa da, Android kullanıcılarının daha fazla risk altında olduğu da doğru. Siber suçluların en yeni fon çalma yöntemlerinden biri, dolandırıcılık ve hileli uygulamalarla ilgili. McAfee, Google Play’deki resmi mağazada listelenen en az 15 sahte uygulama buldu.

Kesinlikle, IoT cihazınızı saklayın!

IoT cihazları, çoğu zaman güvenlik açıkları ile uğraştıklarından, hackerlar için en kolay vektörü kanıtlamakta. Tıbbi cihazlar, kalp atımları da dahil olmak üzere hastanın hayati tahrifatına izin veren “man-in-the-middle attacks”  saldırılarına özellikle maruz kalmakta. Aslında bilgisayar korsanları, bir hastanın monitöründe bulunan kalp çizgilerini düz bir çizgi yapabilirler!

Akıllı ev cihazları, McAfee Labs araştırmacılarıyla IoT smart plug Wemo’da kusurları bulmaya özellikle duyarlı olmaya devam ediyor. Masum görünmekle birlikte, bu cihaz bilgisayar korsanlarının uzak bir kod yürütmesine ve tüm ağı tehlikeye atabilecek bir arka kapı açmasına izin veriyor. Hatta televizyonlardan buzdolabına kadar akıllı ev cihazlarının kontrolünü ele geçirebilirler.

Diğer anahtar bulgular:

  • Ayı piyasasına rağmen, 2018 yılında kripto para madencilik virüsü malware’de yüzde 85’lik bir artış.
  • Kötü amaçlı yazılımlarda %151’lik bir artış, güvenlik açıklarını algılamaya ve bunlardan yararlanmaya yönelik.
  • Ransomware, yeni varyantların ortaya çıkmasıyla son dört çeyrekte yüzde 57’lik bir artış.
  • 2018’in ikinci yarısında yüzde 27 daha fazla cep telefonu virüsü keşfedildi. Bu, ikinci en yüksek büyüme oranını, özellikle de Güney Amerika tetikledi.
  • Yeni örnekler de dahil olmak üzere JavaScript kötü amaçlı yazılımlarda yüzde 204’lük bir artış.

Çözüm

Siber suçun önlenmesi söz konusu olduğunda garanti diye bir şey yok. En etkili yol, ilanlara tıklamadan, bilinmeyen bir web sitesini ziyaret etmeden veya yazılım indirmeden önce farkında olmak ve üç kez kontrol etmek. IoT cihazları için daha sağlam bir çözüm bulunana kadar, bilgisayar korsanları sistemleri ihlal etmek ve kargaşaya yol açmak için saldırılarına devam edecekler.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin