John McAfee, Ghost projesinden ayrıldı: Token yüzde 50 çakıldı
John McAfee, Ghost projesinden ayrıldı: Token yüzde 50 çakıldı

McAfee finans kurumlarını Hindistan Merkez Bankası’nı boykot etmeye çağırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Rezerv Bankası’nın (RBI), Hindistan gibi teknolojik olarak gelişmiş bir ülkede kripto paralar için koyduğu yasak, piyasada kaos ve panik yarattı. Finansal ve teknolojik endüstrideki birçok kişi, Hindistan’ın kalkınmaya doğru hızlı hareketine büyük darbe vurduğu düşüncesiyle oldukça olumsuz tepkiler verdi. Attığı twitler ile oldukça meşhur olan John McAfee de bu duruma seyirci kalmayıp, Twitter üzerinden Hint Merkez Bankasını boykot çağrısı yaptı.

RBI’nın Kripto paralara koyduğu yasak, bankaların ve diğer finans kurumlarının kripto şirketleri ile ilişkilerini neredeyse koparacak nitelikte. Fakat Hintliler hala kripto para borsalarında aktif olarak yer alabiliyorlar. Ancak, gelen yasağa göre, Hindistan Rupisi ile para çekme ve para yatırma işlemleri yapamayacaklar.

Bu gelişmeden sonra, sorun çözücü John McAfee, Hint halkını pompalamaya ve motive etmeye başladı bile. Kripto paraların bankalardan kısıtlama olmaksızın serbestçe yatırılıp çekilmesinin serbest bırakılmasını isteyen Hintliler, McAfee Antivirus sayesinde internet güvenliği sektörünü değiştiren adamın desteğine sahipler.

McAfee’nin dün gece öfkeyle Hint Merkez Bankasını boykot  ile ilgili attığı twit şu şekilde

McAfee, bu konularda tecrübeli bir kişi olduğu için hiçbir endişe yaşamadığını görünümü veriyor. Bunun yanında finansal kuruluşların RBI ile iş yapmayı bırakmaları konusunda destek istedi. McAfee’nin bu talebi oldukça sert ve inanılmaz oldu.

Geçmiş dönemleri hatırlatmak gerekirse, eski Hint paralarının tedavülden kaldırılması kararı alındığında, Hintli vatandaşlar zorlukla kazandıkları paraları çekmek için uzun kuyruklar oluşturmuştu. Bu süreçte gündelik işler ise durma noktasına gelmişti. Yeni banknotlar piyasaya çıkana kadar bu sorunlar 2 ila 3 hafta kadar sürdü.

Hintler kripto para yasağını delmeyi başarabilecek mi?

Hintler için hayat çok kolay geçmediğinden dolayı, zorluklarla mücadele konusunda oldukça tecrübeli oldukları söylenebilir. Bir bilgiye göre, Hindistan’da RBI’ya tabi olmayan bir banka var. SBS bank adı ile bilinen bu banka, Hindistan Merkez Bankası tarafından 1949 yılında yayınlanan bankacılık düzenleme kanunlarının 22. maddesine tabi değil.

Bir söylentiye göre ise yeni bir kanun tasarısı çıkmazsa kanunda bulunan bu açık bankanın kripto para ticaretini devam ettirmesine neden olabilir.

toshitimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin