Ünlü piyasa analisti: “Bu gelişme Bitcoin’i 100 bin dolara fırlatabilir.”
Ünlü piyasa analisti: “Bu gelişme Bitcoin’i 100 bin dolara fırlatabilir.”

Mati Greenspan: “Bitcoin’de Kanlı Pazar’ın nedeni Coinrail saldırısı değil!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı 1.000 dolardan daha fazla düşerek kripto para piyasasını “Kanlı Pazar” haline dönüştürdüğünde pek çok medya yorumcusu bu düşüşü Güney Kore’de bulunan küçük bir kripto para borsasının saldırıya uğramasına bağladı. Ancak eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan bu iddianın yanlış olduğunu belirtiyor.

Mati Greenspan: “Bitcoin’de Kanlı Pazar’ın nedeni Coinrail saldırısı değil!”

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore merkezli kripto para borsası Coinrail, hackerların saldırısına maruz kaldı. Borsadan hackerların saldırı sırasında yaklaşık 40 milyon dolar değerinde token çalındığı belirtiliyor. O günün ilerleyen saatlerinde Bitcoin fiyatı diğer büyük kripto para birimleriyle birlikte düşmeye başladı. Bu durum, bazı piyasa gözlemcilerinin iki olayın bağlantı olduğunu belirtmesine neden oldu. Greenspan, konuya yönelik şunları söyledi:

Yerel butik bir kripto para borsasının saldırıya uğraması ve Bitcoin‘in 1.000 dolar gerilemesi arasında kesinlikle bir bağlantı yok.

Greenspan, saldırı haberinin ardından çok küçük bir düşüş gözlendiğini, düşüşün büyük kısmının saldırının üzerinden 15 saat geçmesinin ardından geldiğini vurguluyor. Ayrıca analist, Bitcoin’deki geri çekilmenin hem saldırı boyutunun hem de Coinrail’in kripto para sektöründeki önemi göz önünde bulundurulduğunda orantısız olduğunu söyledi.

“Bitcoin fiyatı kurumsal yatırımcılarla daha yüksek seviyelere ulaşacak.”

Mati Greenspan’a göre bu düşüş teknik bir düzeltme. Ayrıca piyasa analistine göre, gerileme Bitcoin fiyatının uzun vadeli trend çizgisinin altında kalması ve iki önemli destek seviyesine yaklaşmasının ardından geliyor. Greenspan, Coinrail olayının piyasaya etkisinin kesinlikle uzun vadeli olmayacağını da söylüyor. Greenspan, Bitcoin fiyatının uzun vadede kurumsal yatırımcıların ortaya çıkmasıyla daha yüksek seviyelere ulaşacağını ancak bunun piyasalar organik bir yükselişe dönüşen momentumu inşa edene kadar gerçekleşmeyeceğini söyledi. Analist açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

Şimdilik büyük para büyük olasılıkla kenarda kalacak ve gelişmekte olan piyasaların 2016 sonunda yaptıkları gibi piyasanın hız kazanmasını bekleyecek. Bunun bir yıl ya da bir hafta içinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sanırım bekleyip görmemiz gerekecek.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin